Kredİ kartları yıllık ücretleri
Efendim tüm bankaların yıllık kart ücreti adı altında aldıkları ücretler için ne yapabilriz onu öğrenmek istiyorum. Bir yakınım kredi kartı ekstra ücreti ile bildirilen kart ücretini 1 ay içerisinde dilekçe ile itiraz edildiğinde ödediğimizin paranın iade edilebileceğini belirtti. Bununla ilgili olarak bilgi almak istiyorum. Nasıl bir dilekçe ile bunu nasıl yapılacağı konusunda bir örnek vermenizi istiyorum. Tüm kredi katları sahipleri adına teşekkür ederim.
Re: Kredİ Kartlari Yillik Ücretlerİ
Alıntı:
mesekuse rumuzlu üyeden alıntı
Efendim tüm bankaların yıllık kart ücreti adı altında aldıkları ücretler için ne yapabilriz onu öğrenmek istiyorum. Bir yakınım kredi kartı ekstra ücreti ile bildirilen kart ücretini 1 ay içerisinde dilekçe ile itiraz edildiğinde ödediğimizin paranın iade edilebileceğini belirtti. Bununla ilgili olarak bilgi almak istiyorum. Nasıl bir dilekçe ile bunu nasıl yapılacağı konusunda bir örnek vermenizi istiyorum. Tüm kredi katları sahipleri adına teşekkür ederim.
Evet mümkünse bu konuyla ilgili bir dilekçe örneği yayınlarmısınız
Re: Kredİ Kartlari Yillik Ücretlerİ
Lütfen, önce sitede arama yapınız.
Re: Kredİ kartları yıllık ücretleri
arama yaptım bulamadığım için sordum eğer sitede varsa adresini vermeniz mümkün olmazmı acaba
merhaba sulh hukuk hakimliğine hitaben kredi kartlarının yıllık üyelik aidatlarının geri alınması hakkında dilekçe örneğine acele ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim
5464 sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu'na göre, kart çıkaran kuruluşlar, önceden kamuoyuna duyurdukları miktar üzerinden yıllık ücret talep edebilirler. (madde 13)
17 Ekim 2006
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan:
BASIN AÇIKLAMASI
5464 sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanununun 13 üncü maddesinin ikinci fıkrasında "Kart çıkaran kuruluşlar, kredi kartlarına uyguladıkları faiz, gecikme faizi, yıllık ücret ve her türlü komisyon oranları ile istenilen diğer bilgileri kamuoyuna yayınlanmak üzere aylık olarak Kuruma iletir. Yayınlanacak bilgi ve belgelerin içeriği ve yayınlama usûl ve esasları Kurulca belirlenir." hükmü yer almaktadır.
Bu çerçevede, adı geçen Kanun hükmü ve konuya ilişkin Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Kararı uyarınca; bankalar tarafından Kurumumuza iletilmiş olan kredi kartlarına ilişkin faiz oranları ve bu oranların hesaplanma şekilleri, yıllık ücret, her türlü komisyon oranları, uygulanan promosyonlar ve benzeri bilgiler aylık olarak internet sitemizde yayınlanacaktır. Söz konusu tabloya Kurumumuz web sayfasından ulaşmak mümkündür.
Komuoyuna duyurulur.