-
Kiramı alamıyorum
Evimi 15/08/2006 tarihinde kiraya verdim. Ve Kira Kontratına 16/08/2007 tarihinde evi tahliye edeceğine dair madde ekledik.Her ayın 16 sında kirayı banka hesabıma yatıracaktı. Ancak kasım ayında kirayı yatırmadı ve 15 gün sonra parça parça verdi. Aralık kirasını yina geç yatırdı. Ocak kirasını geç yatıracağını söyledi Ben de evi kredi ile aldım ve kiramın gününde yatması gerekiyor ordan ödüyorum kredimi . Bende zamanında yatırmasını söyledim. Kiracımda yatırmacağını istediğim mahkemeye vermemi söyledi. Aynı zamanda problemli bir insanmış ve apartman sakinleri şikayetçi kapıcı parasını dahi vermiyormuş. Kiracımı evden çıkartmak istiyorum. Acaba izlemem gereken yol nedir. Teşekkürler
-
Re: Kiramı alamıyorum
Kontratta kiranın ödenmesi gereken tarih ayın 16'si ise
ödenmemiş miktar için ayın 17'sinde noterden ihtar çekin.
Ocak ayı kirasını bu tarihe kadar ödemediyse
"15/08/2006 tarihinde kiraladığınız şu adresteki evimin ocak kirasını ödemediniz, 30 gün içinde ödemeniz aksi takdirde alacağımın icra yoluyla tahsil edileceği ve evi tahliye yoluna gideceğimi bildiririm." diye.
Bu ihtar çekildiğinde kiranın yatmamış olması gerekir.
Sonra yatmayan her kira için ayın 17'sinde ihtar çekin.
Birinci ihtar sonucunda 30 gün içinde ödeme yapılmaz veya iki haklı ihtar çekerseniz (daha sonra ödeme yapılsa bile) evi tahliye etme hakkınız doğar.
İcra yoluyla tahliye edersiniz.
-
Yapılan Kira sözleşmesine kiracının belli tarihte kiraladığı taşınmazı tahliye edeceği konusunda madde eklenebilir mi? Eklenebilirse geçerli midir? Eklendiğinde bu madde ile Tahliye Taahhütnamesi gibi işlem yapılabilir mi?
-
Aynı soruyu farklı başlıklarda defalarca sormak forum kurallarına aykırı.
Bir kez sormanız yeterli. Sorduğunuz bir yerde de cevabını aldınız.