Ordudan uzaklaştırılan uzman erbaş
hepinize selamlar,saygılar. ben 1997 yılında asteğmenle kavga etmek suretiyle üste fiili taarruz suçundan 3 ay 22 gün ceza aldım(keşke 6 ay alsaydım.aslında 6 ay aldımda mahkemedeki iyi halimden,sabıka kaydımın olmadığından hakim cezamı 3 ay 22 güne indirdi. yaktı beni hakim:) ) ve sözleşmem fesh edildi.2000 de daimi işçi sınavına girdim.güzelde puan aldım.180 bin kişi arasından 2 bininci oldum.sonra bi baktım sınav kitapçığında <daha önce disiplin suçundan dolayı görevine son verilenler bu sınava giremez> yazıyor. benim hayaller suya düştü.sınava harcadığım parada boşa gitti. bir dahada hiçbir kps sınavına girmedim. son zamanlarda ESKİ HÜKÜMLÜ tanımıyla meşgül olmaya başladım.ben acaba eski hükümlü statüsündemiyim.eski hükümlü tanımında 4 adet madde var bu tanımlamaya göre;
1- Altı aydan daha uzun süreli hürriyeti bağlayıcı bir suçtan
2- Ceza süresine bakılmaksızın Devlet Memuru olmaya engel bir suçtan, (Ayrıntı için tıklayın.)(memurlar net)
- hüküm giymiş ve cezalarını infaz kurumlarında tamamlamış
- veya cezası tecil edilmiş
- yahut şartlı salıverme yoluyla tahliye edilmiş olanlar ile
3- Özel kanunlarında belirtilen şartlardan dolayı istihdam edilmeleri olanağı bulunmayanlar
4- Ömür boyu kamu hizmetinden yasaklı bulunanlar
eski hükümlüdür.
ben 2 inci veya 3 üncü madde kapsamına giriyormuyum?? 3 üncü maddeki özel kanunlar nedir?? eğer 4 üncü madde kapsamına giriyor isem.özel sektörde eski hükümlü statüsünde işe başvurabilir miyim. kafam karışıyor yardımcı olursanız çok sevinirim. sevgiler saygılar.
Re: Ordudan uzaklaştırılan uzman erbaş
Üste fiilen taarruz suçu devlet memuru olmaya engel değildir.Ayrıca diğer madde tanımına da girmemektesiniz.Dolayısıyle eski hükümlü kapsamında değerlendirilmeniz söz konusu değildir.
Saygılarımla
Re: Ordudan uzaklaştırılan uzman erbaş
çok teşekkür ederim.ben kpsye veya işçi sınavına girdiğimde kazanacağımdan yüzde yüz eminim.ancak yerleştirme aşamasında bu cezanın bana sorun çıkaracağına inanıyorum. o yüzden keşke eski hükümlü statüsünde olsaydım diye düşünüyorum. o zaman işçi olarak kamuya girmem daha kolay olacaktı.sağolun.
Cevap: Re: Ordudan uzaklaştırılan uzman erbaş