İyi günler benim adm Serkan SOLAK rütbem Uz.J.Çvş E mail adresinizi arkadaşım aracılığı ile duydum benim için çok önemli olan bir konuda yardımınıza ihtiyacım var bana yardım eder ve beni bilgilendirirseniz çok sevinirim 27.05.2006 tarihinde 2006 yılı 1 nci sicil amirimden almış olduğum sicil için Askeri Yüksek İdare Mahkemesine iptal davası açtım gerekçem ise şuydu Ben 15.09.2004 tarihinde Muğla İl Jandarma Komutanlığı tarafından Akyaka J.Krk.K.lığına İdari İşler Elemanı olarak atadım ve 25.12.2005 tarihine kadar görev yaptım bu tarihte Karakol Komutanım aramızdaki tamamen şahsi sorunlardan dolayı beni idari işler elemanlığından alarak 2 nci Asayiş Tim Komutanlığı emrine yardımcı olarak görevlendirdi ve bu işlemi bir yazı ile İlçe J.K.lığına bildirdi ben bu tarihten itibaren asayiş timinde görev yaptım sicillerin düzenlendiği zaman geldiğinde bana 1 nci sicil amiri olarak karakol komutanım sicil verdi ve çokta kötü bir sicil verdi ancak sizinde bildiğiniz gibi Uzman Jandarma Atama ve Sicil Yönetmeliği 36 ncı maddeye göre atandıkları görev yeri dışında herhangi bi sebeble başka görev yerinde çalıştırılanlar bu görevdeki çalışma süresi 3 ayı geçiyorsa bu görevdeki sicil amirleri sicil verir diyor yani bana asayiş tim komutanım 1 nci sicil amiri olarak sicil vermesi gerekiyordu sicil vermeye rütbeside yetiyordu işte ben bunu gerekçe göstererek kanuna aykırı olarak sicil aldığımı beyan ettim ve mahkemeye başvurdum mahkeme 05.01.2007 tarihinde aleyhime red kararı ile sonuçlandı bana gönderilen kararda da yaklaşık iki sayfa talebimle ilgili olmayan sicil amirleri mahiyetinde bulunan şahıslara yıllırdır yüksek siciller veriyor bunun sonucundada görevde verimlilik sağlanamıyor gibi sözler yazdıktan sonra talebimi değerlendirmişler ve aynen şu şekilde yazmışlar "davalının İdari işler elemanı iken Asayiş Tim komutanlığına atandığı ve sicilini asayiş tim komutanının vermesi gerekirken karakol Komutanının verdiği ve kanununa aykırı olduğunu idda etmiş isede yapılan incelemede davalının 30.08.2005 tarihi ile 01.01.2006 tarihi arasında idari işler elemanı olarak görev yaptığı ve bu nedenle 1 nci sicil amiri olarak Karakol Komutanından aldığı sicil Kanununa aykırılık teşkil etmediği ve bu sebeble kanuni dayanaktan yoksun bu talebin reddine karar verilmiştir " Yani Ben 01.01.2006 tarihinden sonra asayiş timinde görev yaptım ve sicil döneminde 3 ayı tamamlamıştım sicilimi tim komutanımdan almam gerekiyordu derken onlar bu tarihten önceki dönemi baz alarak sicilimi doğru sicil amirlerinin verdiğini söyleyip kararımı red etmişler Komutanım bana yardım edin Mahkeme Böyle bir karar verebilirmi veriyorsa neye dayanarak veriyor beni yanlışmı anladılar ben bundan sonra ne yapabilirim bu konuda beni bilgilendirirmisiniz ayrıca sizden gelecek cevaba AYİM kanunu madde 65 veya 64 göre itiraz edebilirmiyim . Bu konu benim için önemli demiştim çünkü benim için meslekteki en büyük idealim Astsubaylık için sınava hazırlanıyorum.