Arkadaşlar ben universte öğrencisiyim final de hocamız soruyu kendimiz sorup cevaplamamızı istedi.Yarın akşam Final sınavım var Bana Kaliteli Sorular Önerebilirmisiniz.
Şimdiden Teşekkürler.
Printable View
Arkadaşlar ben universte öğrencisiyim final de hocamız soruyu kendimiz sorup cevaplamamızı istedi.Yarın akşam Final sınavım var Bana Kaliteli Sorular Önerebilirmisiniz.
Şimdiden Teşekkürler.
Hangi konudasınız bilmiyorum ama bir arama sitesine "uluslararası antlaşmalar" yazarak Türkiye'nin taraf olduğu bir herhangi bir antlaşmanın adını bularak içeriğine de kısaca göz atıp varsayımsal bir olay yazabilirsiniz. Açıkçası sizi yanlış etkilememek için biraz kapalı konuşmak durumunda kalıyorum.Size şöyle bir örnek verebilirim. X antlaşmasının iç hukuku+uluslararası hukuk açısından yürürlüğe girmesi için gerekli olan usülü açıklayınız. Burada Anayasa md 90 ve 244 sayılı kanundan bahsetmeniz gerekmektedir.
Veya antlaşmanın yorumlanmasında bir anlaşmazlık çıktığında Uluslararası Adalet Divanının nasıl devreye gireceğini sorabilirsiniz,hangi kaynakları uygulayacağını(yani UAD statüsüyle ilgli sorular olabilir)
Veya somut bir olay "uydurarak" Birleşmiş Milletlerin organlarıyla ilgli sorular yöneltebilirsiniz.
Kolay gelsin
Teşekkürler ....Soruyu tam olarak pm le atarsanız çok sevinirim zahmet olmassa :)