-
Haciz icra araç
öncelikle merhaba diyorum
ben 2006 yılının mayıs ayında banka kredili bi araç aldım bir süre ticari olarak ilerim kötüye gitti ve alıcaklılarımdan biris aracıam haciz koydu bir süre sonra baska bi alackalıda aracıma haciz koydu şimdi ben borcumu ödemek istiyorum kısmı olarka ödemeler de bulunuyorum
soru 1 il haciz koayana arabayı verip borcumdan kurtulabilimiyim (araç ona olan borcumu anca karsılıyo)
soru 2 2. alacaklı hemen kapatmamı istiyo borcu ama ödeme güzüm yok aracın satışını isterse araç satılır ve ilk alacaklı parayı alır 2. alacaklı n yapabilir baska bi mal varlıgım yok
soru 3 borcumu ödemek için n gibi kanunu ödeme haklarım var ben saedece yeterli süre istiyorum n yapabilirim
son sorum teknşk servis bilgisarcıyım servislere filan aracımla gidiyorum borculunun ihtiyacı oldugu için aracın haczi ipotal olabilirmi tek amacım borcumu ödemek aracımda giderse n ile calışıp borcumum öderim
tşk ederim iyi formlar şimdiden saolun
-
Re: Haciz icra araç
1) Banka kredisi ile araç almışsanız, muhtemelen aracınız bankaya rehinlidir. Rehinli bir aracı hiçbir alacaklı alacağına mahsuben almaz. Bankaya rehinli olmasa bile aracı ilk haciz koyduran alacaklıya devrederek ona olan borcunuzdan belki kurtulabilirsiniz ama diğer borçlarınızdan kurtulamazsınız.
2) Aracın satışından sonra alacağını alamayan alacaklılar takibe devam ederler. Haczi mümkün mal varlığınızı tespit edemezlerse alacakları hakkında borç ödemeden aciz belgesi alırlar.
3) Alacağınızı karşılar miktarda malınız hacizli ise dört eşit taksitte ödeme hakkınız var. Değilse, ancak alacaklılarla anlaşarak borcunuzu taksitlendirebilirsiniz.
4) Aracınız bankaya rehinli ise, kanaatimce haczedilmezlik itirazınızın kabul edilmesi de zor görünüyor. Değilse, deneyebilirsiniz.
Kolay gelsin.
-
Re: Haciz icra araç
peki avukat bey
haczedilmezlik itirazında şansım nedir
ve ben bu araca işim için kullanıyorum araç olmassa çalışamam n yapayım sizce
şimdiden tşk ederim