Akıl hastalığı nedeni ile boşanma
Sayın hukukçularımız ve bilirkişilerimiz...Hepinizi saygıyla selamlıyor, yenilenen sitemizin tüm kullanıcılarına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bilmiyorum hukukçularımız önceki yıllırda yazdığım iletilerimden hatırlarmı. Aralık 2003 yılında açmış olduğum Akıl Hastalığına dayalı boşanma davası halen sürüp gitmekte. Eşim (karım) hakkında açtığım davada kısa geçiyorum kendisinin şizofreni denilen akıl hastası olduğu Tıbbi belge-Hasta müşahade dosyası-Adli tıp kurumu raporları ile sabit görüldü. Eşime vasi ataması yapıldı (babasına) Eşimin hastalığının evlenme tarihi olan 1999'da mevcut olduğuda raporda belirtildi. Bendu buna istinaden 4 ay önce bu davayı MUTLAK BUTLAN OLARAK ıslah ettim ve dilekçemi verdim hakim kabul etti yaklaşık aç ay kadar bir süre ile duruşma belirledi. Bu arada her şeye rağmen karşı taraf boşanmak istemiyor.Kendim kamu görevlisiyim. Davalı çalışmıyor.şu an halen tedbir nafakası ödüyorum. Benimde taleplerim oldu (maddi-manevi tazminat) son görülecek olan duruşmada hakim bu seferde tanıkların beyanlarını dinlemeyi istedi. Anlıyacağınız dava sürüüüüüüüp gidiyor. Artık bıkkınlık getirdi. Avukatımda yok. Sizlerden ricam şunlar olacak...
1-Dava sizce daha ne kadar uzar.2-Dava süreci üç yılı geçmiş olmasına rağmen uzayabilirmi 3-Kusurlu tarafın davalı olması nedeni ile hakim tazminat talebimi uygun bulurmu Teşekkürler, saygılar,
Re: Akil HastaliĞi Nedenİ İle BoŞanma
Niye avukat tutmayi denemiyorsunuz? !
Re: Akıl hastalığı nedeni ile boşanma
haklısınız...tabi önce avukatlara başvurup durumumu ve isteğimi anlattığımda hiç bir avukat ben alırım diyemedi ve davayı almadılar. Tabi davada yerel mahkemede görüldüğü için, ilçedeki avukatlar birbirini tanıyor ve koordineli çalışıyorlar. Kendi imkanlarımla yürütmeye çalışıyorum ana neticede büyük zorluklar yaşıyorum. Haklılığıma rağmen prosedür bilinçsizliği nedeni ile zamanın aleyhime işlemiş olduğu beni çok yıprattı.
Öncelikle meslektaşlarım hakkında kordineli çalışıyorlar derken ne demek istediniz!!Mutlaka bir avukat tarafından işinizin yürütülmesi gerekli yoksa bu dava çookkk uzar.Ve ne kadar süreceğinide bir ALLAH bilir!!!!!!
Alıntı:
monal rumuzlu üyeden alıntı
1-Dava sizce daha ne kadar uzar.2-Dava süreci üç yılı geçmiş olmasına rağmen uzayabilirmi 3-Kusurlu tarafın davalı olması nedeni ile hakim tazminat talebimi uygun bulurmu Teşekkürler, saygılar,
1-Yargılama sürelerini değil biz davanızı gören hakim dahi kestiremez. Bu bir süreçtir.
2-Uzayabilir
3-Hakim suncağınız delilleri değerlendirecektir. Eğer akıl sağlığının yerinde olmamaı bılınıyor ve sizden saklanmışsa bu tazmınatı alşmanız daha kolay olacaktır
İkinci husus ise; davanızı avukatla takip etmeniz. Bulunduğunuz ilçede koordineli dediğiniz avukatlar 20-30 kişilik bir gruptur ki bu grup aynı zamanda meslektaştır. Tabii ki dostlukalrı olacaktır ve bu demek değildirki sizin işiniz savsaklanacak. Böyle bir şey söz konusu dahi olamaz.
Bu konuda paranoya yapmayınız. Ve davanızın selameti için derhal avukat yardımı alınız.
Sn.Av.Duygu TEKAY...ilginiz ve önerileriniz için çok teşekkür ederim.Saygılar...
Bilmiyorum artık bu safhadan (Adli kurum raporları-Vasi atama işlemleri bitmiş) sonra karar aşamasına gelinmiş durumda. Birde tarafların tanıkları dinlenicek son duruşmada. Sizce tanık beyanları böyle davada hakim kararını etkileyebilirmi. Tekrar Teşekkürler Saygılar.
TAnık beyanları şüphesiz ki önemlidir ama takdir yine de hakimde olacaktır.
teşekkür ederiz sayın CİLEM 666 verdiğiniz bilgiler için........