- 

Ödenen trafik cezası 
		Ocak 2006 da Yangın muslugu onune park etmem nedeniyle arabamın cekilmis oldugunu gordum. Arabamın cekildigi otoparka gittigimde cezayı odemeden arabamı alamayacagım icin 49 milyon TL ceza odeyerek arabamı alabildim. Aradan tam 1 yıl gectikten sonra aynı ceza postayla tekrar geldi ve odemem isteniyor. Odeme makbumuzu 1 yıl saklamayamadıgım icin odedigim bu cezayı tekrar odemem gerekiyor.Bu konuda nasıl bir yol takip edebilirim? 

- 

Re: Ödenen trafik cezası 
		Aracınızın çekildiği oto parkı biliyorsunuz ve tarihide hatırlayabiliyorsanız (en azından yaklaşık olarak) o oto parkı hangi trafik kuruluşları kullanıyorsa, o kuruluşlardan yardım isteyerek trf. ceza makbuzuna ulaşır ve peşin alındı ile aynı gün ödediğinizi ispatlayabilirsiniz. 

- 

Para Cezalarının Ödenmesinde Takip Edilecek Esas ve Usuller Para Cezalarının Ödenebileceği Yerler ve İşlemler

Madde 11- Para cezalarının alındı karşılığı derhal ödemeyenler için yetkili kılınmış görevlilerce “Trafik Ceza Tutanağı” düzenlenir.

Bu ceza tutanaklarında yazılı trafik para cezaları  Maliye ve Gümrük Bakanlığının Sayman Mutemetlerine, Mal Sandıklarına veya bu Yönetmeliğin altıncı maddesine göre yetkili kılınmış görevlilere ödenebileceği gibi PTT idaresine veya bu Bakanlığın yetkili kıldığı bankalara ödenebilir.

Para cezalarını tahsil eden banka veya PTT idaresi, Maliye ve Gümrük Bakanlığınca tespit edilen süre içinde, ceza tutanaklarında belirtilen mal sandıklarına bilgi vermek zorundadırlar.

Banka veya PTT ile yapılan ödemelerde paranın bankaya veya PTT’ye veriliş tarihi ödeme tarihi sayılır.

PTT veya bankalara ödenecek para cezalarının tahsil ve takibinde uygulanacak esas ve usuller ile koordinasyon ve işbirliği Maliye ve Gümrük Bakanlığı ile bu kuruluşlar arasında yapılacak protokolle belirlenerek, ilan edilir.

Para Cezalarının Ödeme Süresi

Madde 12- Alındı karşılığı tahsilat derhal yapılamadığı takdirde düzenlenen ceza tutanağının bir örneğinin ilgiliye verildiği veya tebliğ edildiği tarihten itibaren para cezalarının on gün içinde ödenmesi gerekir.

On gün içinde ödenmeyen para cezaları iki katına çıkar ve ödeme süresi on gün daha uzar, bu süre içinde de ödenmeyen para cezaları üç katına çıkar.

PTT veya banka idareleri bu süreleri dikkat ederek tahsilat yapmak zorundadır.

- 

Sizin ödemiş olduğunuz olduğunuz ücret otopark ve kurtarıcı cezası olup
 onun için size bu ücreti ödmeden aracı alamazsınız diye söylenmiş.
 Trafik cezası daha sonra adresinize gelmektedir.ben bu olayı yaşadım oradan
 biliyorum.bilgilerinize.selamlar...