Evsahibim evi satıyor ne gibi haklarım var?
Ben bu evde MAYIS 2003 den beğri oturmaktayım ve kiralarımı banka aracılığı ile düzenli bir şekilde ödemekteyim. Bir hafta önce evsahibi telefonla arayarak evi satacağını söyledi ve bu günde emlakçıdan gelip c.tesi günü evi göstermek istedikleri bir müşteri var dedi. Kontratıma baktığımda salı ve c.tesi günleri evi göstermem gerektiği yazılıydı ve ben de gelsinler baksınlar dedim. Benim sormak istediğim evin satışından sonra yeni ev sahibine karşı ne gibi haklarım var?(bu arada şimdiki ev sahibim bir avukat:o )
Re: Evsahibim evi satıyor ne gibi haklarım var?
Eski ev sahibinizle yaptığınız sözleşme yenisiyle de geçerlidir. Kira miktarı, artış oranı, tahliye taahhüdü gibi şeyler yeni ev sahibiyle de devam eder.
Kiranızı düzenli öder, artışı sözleşmeye uygun yaparsanız ve tahliye taahhüdünüz yoksa; yeni ev sahibi ancak
- ihtiyaç nedeniyle tahliyenizi isteyebilir
- evde oturduğunuz toplam süre 3 yılı geçtiyse kira tespit davası açarak kiranın yükseltilmesini isteyebilir.
Ayrıca kiracı olarak belli anlaşma çerçevesinde ev sahibinize satış için adaylara evinizi gösterme imkanı sağlama sorumluluğunuz da var.
Re: Evsahibim evi satıyor ne gibi haklarım var?
İlgine ve cevabına teşekkür ederim.:rolleyes: