Re: Dolandırıcılık vakası
ne yazık ki, anlattıklarınıza göre ortada bir dolandırıcılık yok. Ancak, sizden para alan kişiye karşı alacak davası açabilirsiniz
Re: sebepsiz zenginleşme?
Sayın Mehmet Aslan'a;
"""Cinsel ilişkiye girmek için para verdik, ancak girmedi. Paramın iadesini istiyorum""" şeklinde açılacak bir davada; Mahkeme, ahlaka aykırı birşey için verilenin iadesi talebini kabul edemez. Ancak; bu borç, parayı alan kişi tarafından, kendiliğinden iade edilirse alınabilir.
Scampchild'a;
Eğer istiyorsanız, bu durumu, bir dilekçeyle, aynen Savcılığa iletebilirsiniz. Ben debir sonuç çıkmayacağını düşünüyorum, ama belli de olmaz.
Eksik borç + yaş küçüklüğü
Öncelikle Sayın Av.Taylan Karakum'a bu mesele hakkında kafamdaki soru işaretlerini ortadan kaldırdığı için teşekkür ederim.
Yani bu alacak hakkı Medeni Hukuk manasında bir eksik borç(tabii borç-obligatio naturalis) olarak nitelendirilebiliyor.
scampchild'ın kaç yaşında olduğuna göre(yaşı küçükse) TCK'nın nitelikli dolandırıcılığı düzenleyen 158.maddesinin ilgili birinci fıkrasının c bendinde yer alan c) Kişinin algılama yeteneğinin zayıflığından yararlanmak suretiyle,(...) hüküm bir anlam ifade eder mi?
Ya da sorumu şöyle de ifade edeyim:Yaş küçüklüğü,algılama yeteneği ya da zayıflığı için bir karine teşkil edebilir mi?
Saygılar.
Re: Eksik borç + yaş küçüklüğü
22 yaşındayım ve savcılıga verecegim dilekçemde ne diye bahsetmeliyim ?
bu suçun Nev'i;nitelikli dolandırıcılık,bir şikayet dilekçesi ile,elindeki havale dekontunu,seni dolndıranın telefon numarasını,bir de tanık bularak olayın oldugu bölge C.Başsavcılıgına bir şikayet dilekçesi ile baş vurun,yalnız dilekçeyi ceza avukatlarından birisine yazdırın bol şanslar.