Evlİyİm Ama Evlİlİk DIŞI ÇoÇuĞum Var Soy Adımı Nasıl Verebİlİrİm Bu Konuda Bana Yardımcı Olursanız Çok SevİneceĞİm Şİmdİden İlgİnİze TeŞekkÜr Eder İyİ ÇalıŞmalar Dİlerİm.
Printable View
Evlİyİm Ama Evlİlİk DIŞI ÇoÇuĞum Var Soy Adımı Nasıl Verebİlİrİm Bu Konuda Bana Yardımcı Olursanız Çok SevİneceĞİm Şİmdİden İlgİnİze TeŞekkÜr Eder İyİ ÇalıŞmalar Dİlerİm.
Madde 282 - Çocuk ile baba arasında soybağı, ana ile evlilik, tanıma veya hakim hükmüyle kurulur.
Madde 283 - Soybağına ilişkin davalar, taraflardan birinin dava veya doğum sırasındaki yerleşim yeri mahkemesinde açılır.
Madde 295 - Tanıma, babanın, nüfus memuruna veya mahkemeye yazılı başvurusu ya da resmi senette veya vasiyetnamesinde yapacağı beyanla olur.
Tanıma beyanında bulunan kimse küçük veya kısıtlı ise, veli veya vasisinin de rızası gereklidir.
Başka bir erkek ile soybağı bulunan çocuk, bu bağ geçersiz kılınmadıkça tanınamaz.
Madde 296 - Beyanda bulunulan nüfus memuru, sulh hakimi, noter veya vasiyetnameyi açan hakim, tanımayı babanın ve çocuğun kayıtlı bulunduğu nüfus memurluklarına bildirir.
Çocuğun kayıtlı bulunduğu nüfus memurluğu da tanımayı çocuğa, anasına, çocuk vesayet altında ise vesayet makamına bildirir.
sayın duygu hanım
benim sorunum şu mükerrer kayıttan dolayı mahkeme karaı ile soyadım ''unutkan'' dan ''dogan'' olarak değiştirildi dogan annemin kızlık adı
ben doğduğumda evli değillermiş bundan dolayı anne kütüğüne kayıt olmuşum
2 yıl sonra tekrar baba kütüğüne kayıt olmuşum bu arada ilk kayıtı sildirmemişler ne yazıkki 34 yaşında soy ismim değiştirildi bütün okul askerlik iş evlilik işlerimi unutkan olarak yaptığım için magdurum.neyse antalyadan dava açtım 1 sene sürdü ve hakim davayı reddeti ve tekrar doğan ismi ile kayıtlı olduğum cide mahkemelerine basvurmamı önerdi sizce yeni bir dava ile sonuc alabilirmiyim.bana yardımcı olursanız sevinirim
konu idari bir işlemle düzeltilebilinir.anne hanenizdeki kaydın kapatılıp baba haneniz arasında bağ kurulması gerekmektedir. Bulunduğunuz yer nüfus müdürlüğüne başvurmamız yararlı olacaktır.
ilgi ve alakanızdan dolayı tesekkür ederim.bende öyle yapıp şansımı deneyeceğim.hakimin vermiş olduğu kararda o doğrultuda.