-
Ölümlü trafik kazası
YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİM arkadaşım bir ay önce bir yayaya çarparak ölümüne neden oldu ve üstgeçidin yakınında meydana geldi bu olay bilirkişinin tutuğu rapora göre asıl suçlu yaya ve ikinci dereceden suçlu arkadaşım
bu olayda arkadaşımın kan parası ödemesi gerekirmi kasko nekadarını karşılar
bilirkişi raporu bozulabilirmi ve bu kişiler 20 bin ytl verin bu olayı kapatalım diyolar parayı verirseler karşıtaraf tekrar dava açanilirmi YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM TŞK...
-
Ölenin yakınlarının yasal hakları saklıdır. Yani maddi ve manevi tazminat hakkı.
Kanparası denen parayı odeseniz ve yakınları şikayetlerini geri alsalar bile ölümlü trafik kazası olması nedeniyle davası devam edecek ve arkadaşınız ölüme sebebiyet verme suçundan dolayı yargılması devam edecektir.
Kararda ki kusur oranı onemlidir.
Zorunlu mali mesuliyet sigortası ölenın yakınlarının maddi zararını kusur oranı ve poliçe limitine göre karşılar.
-
Ceza Hakimi Polisin Tuttuğu ilk rapora göre ceza vermez. Bilirkişi raporundan kastınız eğer polis raporu ise.
Ceza Davası esnasında yeni bir rapor düzenlenmişse buradaki kusur oranı arkadaşınızın alacağı ceza açısından önem arz eder. Rapora itiraz mümkündür.
Kan parası dediğiniz şey, Destekten Yoksun Kalma Tazminatıdır. Böyle bir tazminat için talep edilen miktara göre Hukuk Mahkemesinde dava açılır.
Kasko değil ama Zorunlu Mali Mesuliyet Sigortası limiti dahilinde karşı tarafın müterafik kusurunu da dikkate alarak sigorta şirketi ödemeyi yapar.
Tazminat hukukunda uzman bir meslektaşımızdan "hesaba yönelik" yardım aldığınız takdirde dava yoluna gitmeden karşı tarafla olası miktar açısından uzlaşmaya varmanız mümkün olabilir.
-
Yeni sisteme adapte olma sorunları yaşıyorum.
Duygu hanım, ben yazarken sizin iletiniz yoktu.
Benzer cevaplar vermişiz, benimki de iki kez çıkmış.
Burada silme butonu da bulamadım.
Silerseniz sevinirim.
:)
-
Sayın Temel;
Hangimiz yaşamıyoruz ki :)
-
teşekürler
evet bilirkişi raporundan kasıt polisin tutuğu rapordur yardımlarınız için teşekürler
-
Polisin kaza anında tuttuğu rapor mu; yargılama sırasında hakişm tarafından alınan rapor mu?
Her iki durumda da kusur oranı istediğiniz gibi değilse itiraz etmeli ve Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesinden inceleme isteyebilirsiniz.
Bir meslektaşımızdan yardım alınız.
-
rapor
raporun bi örneği elimde sanırım kaza anında tutulan rapor raporda yazazılan : kazanın oluş şeklini yazıyor ve son olarakta birinci dereceden asıl kusurlu kazazede . araç sürücüsünün de ikinci derece tali kusurlu olduğu yazıyorve kazada kasıt olmadığından bahsediyor bizim asıl merak etiğimiz konu tazminat konusu karşı taraf bize şukadar para verin davayı kapatalım diyorlar böyle bi durumda ne yapmaızı tavsiye ediyorsunuz daha sonra bu parayı almamış gibi davranıp tekrar dava açabilirlermi
-
Re: Ölümlü trafik kazası
Kapatmak istedikleri dava, tazminat davası olacaktır.Aranızda anlaşacağınız miktarı öderken bunu sözleşmeye aktarın.Neye karşılık olarak bu paranın verildiğini açıkça ifade edin.Ve konuda ayrıca talepte bulunulmayacağına dair taahhüt içeren imzalı bir belge alın.Ancak ceza davası görülmeye devam eder.Sonuçta ölüme sebebiyet verme uzlaşmaya tabi bir suç değildir................
-
Re: Ölümlü trafik kazası
selamlar aynı aolay benim başımda var ama benim ki biraz değişik ben ehliyetsiz olarak araç kullanırken kamyonet arka kapak açıldı ışıklardan ben geçerken bir kişi benşm aracın arkasın dan geçmeye çalışmış olay yeri kavşak ve yaya geçidi de var ama kullanmamış yaya bana 4 sene verdiler bunu da 29 bin ytl para cezasına çevirdiler bilir kişi raporuna göre bana 8 de 6 kusur verilmiş bu para cezasına itiraz edebilirmiyiz yardım edermisiniz teşekkürler