Cep telefonuma gelen cevapsız çağrılar hakkında
Selamlar Herkese ...
08 / 01 / 2007 tarihinde abonesi bulunduğum cep numarama sabahın 4üne kadar cevapsız cağrılar gelmekte telefonumu kapatamadığımdan dolayı sabahın erken saatlerinde uykudan fırlayıp acıyorum ama cevap vermıyor vede bazende ses dınleyıp kapatıyor vede bu durum halen devam etmektedır.Bu durumdan asırı derecede rahatsız olmaktayım.Numara görünmediğinden dolayı ıse kım oldugunu saptayamadım bunun ıcın ne yapmam gerektıgı konusunda ben Turkcell i aradım vede durumu anlattım savcılık dendı yanlız benım aklımda bırı var vede bu kısı yurt dısında yasamaktadır ( Almanya ) hal böyle olunca şimdi benim nasıl bır dilekçe ile Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurmam gerekmektedir vede tesbit edildiği takdirde yaptırım ne olacağı hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum.Yurt Dışı Olsada Bulunabılırmı.Lütfen yardımcı olursanız sevinirim.Lütfen Savcılığa Vereceğim Dilekçe Konusunda Detayda Belirtirseniz Sevinirim.
Re: Cep telefonuma gelen cevapsız çağrılar hakkında
Savcılığa verilen şikayet dilekçesinde eğer belli bir süre verilmişse mesela( 2 aydır telefonla rahatsız ediliyom gibi). Türkcel kurumundan gelen döküm 2 aylık mı olur. Yoksa önceside olurmu??
Re: Cep telefonuma gelen cevapsız çağrılar hakkında
Cevap: Re: Cep telefonuma gelen cevapsız çağrılar hakkında
Hukukçu arkadaşlar elbetteki çok daha iyi bilirler yanlız şunu söyleyeyim;
bir süre yurt dışında bulundum. oralarda kredili (ön ödemeli) telefon hattı alırken kesinlikle kimlik bilgisi istenilmiyor. herhangi bir marketten bir hat satın alıyorsunuz, hat zate aldığınızda açık oluyor ve hemen konuşabiliyorsunuz. bu şekilde telefonla rahatsız eden kişi konuşmuyorsa, ortada ses kaydıda olmayacağından, rahatsız edenin kimliği nasıl tesbir edilebilinir?
Cevap: Re: Cep telefonuma gelen cevapsız çağrılar hakkında
Alıntı:
yusufdemir55 rumuzlu üyeden alıntı
(ön ödemeli) telefon hattı alırken kesinlikle kimlik bilgisi istenilmiyor. herhangi bir marketten bir hat satın alıyorsunuz, hat zate aldığınızda açık oluyor ve hemen konuşabiliyorsunuz.
Hangi ülkedeydi bu uygulama? Ve ne zamandı? Eğer 2-3 yıldan eski ise, şu anda değişmiş olabilir. Bunun çıkartacağı problemler öngörülmeden bu şekil satışlara izin verilmiş, daha sonra sakıncalar ortaya çıktığında düzeltilmiş olabilir.
Buna rağmen ne yazık ki halen anonim; hatta sahte numara ile telefon etmek ne yazık ki mümkün. Üstelik asla takip edilemez bir şekilde.
Cevap: Cep telefonuma gelen cevapsız çağrılar hakkında
Benim gittiğim tüm avrupa ülkelerinde durum böyleydi. 2004 - 2010 yılları arası defalarca gittim. Almanya, Hollanda, Belçika, İngiltere, hepsi böyle. Diyelim Belçika yada Almanya'dasınız. Herhangi bir market yada akaryakıt istasyonuna gidip bir telefon tattı istediniz. İçindeki krediye göre fiyatları değişir. Bulgaristan ve Yunanistan'da da öyle. Belçika'da son kullandığım hattı 25 Euro'ya almıştım bir akaryakıt istasyonundan.
Size bir örnek;
Uluslararası tır şoförü olarak çalışanların ceplerinde 3 - 5 telefon hattı birden bulunur. İtalya'ya gittiklerinde, italyan hattı takarlar, oradan Almanya'ya gittiklerinde hattı değiştirirler, Belçika ve ingiltere'de gene hatları değiştirirler. Yani bildiğim bir konudur.
Kısacası; Avrupa ülkelerinde kredili telefon hattı alırken, kimlik sorulmaz bile. Sigara alır gibi alırsınız.