2b araziye zilliyet davası
20 yılı aşkın bir süredir orman köyünde 2b ye ayrılan alanı kullanıyoruz hazineye bu bölgenin tapusunun çıkıp çıkmadığı nı bilmiyorum ama kadastroda haritalarında gözükmüyor. Orman işletmesinde haritalarda vu tutanaklarda alanın sınırları belli zilliyet davası açabilirmiyim açarsam sonuç alabilirmiyim.. Bu bölge ailem tarafında en az 45 yıldır kullanılıyor..
Re: 2b araziye zilliyet davası
Alıntı:
cahansu rumuzlu üyeden alıntı
20 yılı aşkın bir süredir orman köyünde 2b ye ayrılan alanı kullanıyoruz hazineye bu bölgenin tapusunun çıkıp çıkmadığı nı bilmiyorum ama kadastroda haritalarında gözükmüyor. Orman işletmesinde haritalarda vu tutanaklarda alanın sınırları belli zilliyet davası açabilirmiyim açarsam sonuç alabilirmiyim.. Bu bölge ailem tarafında en az 45 yıldır kullanılıyor..
kendi soruma kendim cevap vereyim hazineye devri yapılmamışsa 20 yıldır zilliyet oluşmuştur.her nekadar evveliyatı orman isede orman sınırı dışına çıkarıldığı günden başlanır gün sayılır 20 yılı dolmuş sa arazi alınır. zaten bu süre kısaltılmalı çünküm 20 yıldır emek ve çaba sarfedilmiyordu araziye ağaç diksek hazine ağaçlı satacak kullanıcıya yazık bu vatan topraklarına