Msn-IM gibi iletişim programları hakaret davaları
Merhabalar,
Hukuki .net uzun süredir takip ediyorum ve gerçekten emeği geçen herkese teşekkürü bir borç biliyorum.
Benim bir sorum olacak siz değerli Hukuki.net üyelerine;
Çalıştığım iş yerinde benimle aynı konumda bulunan diğer 2 çalışan arkadaşımın kendi aralarında ki msn chat historylerinde, benimle ilgili ağza alınmayacak küfürlerin edildiğini, işim ile ilgili her türlü rahatsız etmeye ve kösteklemeye yönelik eylemlerin gerçekleştiğini, ve her türlü hakaretin bolca bulunduğu dökümanları şans eseri farkettim ve bilgisayarıma yükledim. Ayrıca bu diyalog sadece benimle ilgili değil şirkette diğer çalışan müdür ve bazı çalışanlar içinde süregeldiğini, ağırlıklı olarak benimle ilgili olduğunu söyleyebilirim.
Bu iş arkadaşlarımın bu durumu bildiğimden haberleri yok. Ayrıca yüzüme karşı herhangi bir hakaret eylemi hiçbir zaman olmadı.Ama diyaloglardaki şahsıma edilen küfürler, aşırı rencide edici ve ağır.
Sizlerden ricam bu konuyla ilgili, iş arkadaşlarımın kendi aralarında geçen msn diyaloglarında ki içeriği(chat history) delil olarak gösterek hakaret ve tazminat davası açabilirmiyim ve hangi noktalara taşıyabilirim.
Bu konuyla ilgili rahatsızlığıma nasıl bir hukusal çözüm önerirsiniz.Eminim ki bir çok hakaret davası önümüzdeki dönemde internet ve diğer chat iletişim kanallarıyla meydana gelmeye başlayacaktır.
Yardımlarınız ve fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla,
HalukBulent
Re: Msn-IM gibi iletişim programları hakaret davaları
hakaret içeren mailler alıyorum. ve benden sinirden dolayı ona karşılık verdim? ne yapmalıyım? pek bir bilgim yok izleyeceğim süreç nedir??
şimdiden teşekkür ederim...