-
Anlaşmalı ödeme
Kira ödemesi karşılıklı anlaşarak geç ödendiginde bu temetrü olurmu. Ben zam ayında kiramı götürdüm ama anlaşamadık bana 1 hafta musade et düşünüyüm dedüm ev sahibi de kabul etti biz bu konuşmayı yaparken yanımzda şahitte vardı. anlaştıgımız süre dolmadan evime ödeme emri geldi bu ödeme emrine itiraz ettim ve durdurdum. ama o ay benim temettrüye düştügümü idda ediyor. yakında mahkememiz var kendimi sizce nasıl savunmalıyım Kendimi kandırılmış hissediyorum.
teşekür ederim.
-
Re: Anlaşmalı ödeme
Temerrüt olabilmesi için noterden ihtar çekerekl 7 gün içinde itiraz, 30 gün içinde ödeyin demesi, 7 gün içinde itiraz edilmeyen borcun 30 gün içinde ödenmemesi gerekir.
Zaten anlaştığınız gibi 7 gün içinde ödediyseniz, (7 gün dolmadan ödeme emri geldi, demişsiniz) ödeme emrine "ben bunu ödedim, borcum kalmadı." diye itiraz etmiş olmanız lazım.
Ama ödeme emrini alıp kızgınlıkla bir süre ödemediyseniz bu durumda temerrüd olabilir, ama bunun için de 30 günün geçmesi gerekir.
Veya 7 gün içinde borcum yoktur dedikten sonra karşı taraf mahkemede borcun olduğunu ispatlarsa bu da temerrüddür.