Ev satin aldim, sahibi evden cikmiyor
Merhabalar,
21/11/2006 tarihinde, icinde sahibinin oturdugu bir daire satin aldim. Ayni gun anlastigimiz uzre, kendisiyle notere gidip 14/01/2007 tarihinde evi bosaltacagina dair tahliye taahhutnamesi aldik. Ancak simdi cesitli bahaneler one surup evi vaktinde bosaltmayacagini, yaklasik 2 ay daha oturacagini soyluyor. Bende kendisinden , bu sure zarfinda hali hazirda bende kiraci oldugum icin, benim ev kirami karsilamasi durumunda kabul edecegimi soyledim. Ancak kendisi "hayir odemem, istedigim tarihte evini bosaltirim" diyor.
Sorularim soyle, yardimci olursaniz memnun olurum:
1- Suanda, eski ev sahibi sifatiyla evimde oturan bu sahsi , tahliye taahutnamemiz dahilinde evden cikarabilirmiyim?
2- Sayet konuyla ilgili dava acmamiz durumunda , ne kadar surebilecegi konusunda fikriniz varmi?
3- Varsayalim dava 5 ay surdu, bu surenin karsiligi olarak bir kira talep edebilirmiyim?
4- Bu 2 olayi (evi bosaltmasi ve bosaltincaya kadarki sure icin evin icari) tek bir dava seklinde acmam mumkunmu?
Isin hukuki kismi bir yana , insanlar nasil hem evi soz verdigi tarihte bosaltmayip hem kira vermeyip hemde nasil bu kadar rahat olabiliyor, anlamak mumkun degil.
Selamlar
Problemsiz gunler dilegiyle..
Re: Ev satin aldim, sahibi evden cikmiyor
Sayın ilkers, umarım su ve elektrik konusunda sıkıntı yaşamazsın.
Ben de seninle aynı tarihte bir ev aldım. İki ay oturma müsadesi istedi. Olur dedim. Ağustostan beri su, kasımdtan beri de elektrik borcunu yatırmamış.
Evi boşalttı çok şükür ama, kalan su ve elektrik borçları yüzünden su ve elektrik aboneliğimi açmıyorlar.
üstelik adam, bu iki aboneliği kendi üzerine açmamış, hatta hiç açmamış. Daireyi kendisine satan ilk sahibinin üzerinden kullanmış..
:(( ne yapacağım bilmiyorum. Milyarlarca lirayı adamın avucuna saydıktan sonra 300-400 milyon lira su elektrikf aturasını ödemek ağırıma hatta gücüme gidiyor. Ödemek istemiyorum.
öncelikle geçmiş olsun .
yapmanız gereken borçları ödemek ve evi satın aldığınız kişiye karşı yaptığınız bu ödemelere ilişkin sebepsiz zenginleşme hükümlerine dayanarak dava açabilirisniz.
Öncelikle noter kanalıyla evi satın aldığınız kişiye ihtar cekin ......ilgili abonelikle ilgi borcunuz olup ödemediğiniz taktirde dava açacağınızı bildirin.Ve bir avukattan yardım alınnnnn!!!!!!!
İcra kanalı ile tahliye emri göndermek suretiyle tahliye imkanınız mevcuttur. İcra Müdürlüğü, taşınmazın tahliyesi için, şahsa 15 günlük süre tanıyacaktır. Sürenin dolmasını müteakip, icra kanalı ile tahliye edebilirsiniz. Eğer tahliye emrine itiraz ederse açılacak dava kısa sürede sonuçlanacaktır.
Tahliye taahhüdüne dayanarak tahliye yoluna gidebilirsiniz.Ancak süreye dikkat etmelisiniz.Taahhüt ettiği tarihten 1 ay içinde icraya verebilirsiniz ya da Sulh Hukuk Mahkemesine müracaatla taahhüt sebebiyle tahliye talebinde bulunabilirsiniz.Süreye dikkat.Bir Avukata gitmenizi öneririm.