Re: Kefillikten beri olma
Bu konuyla alakalı oldugu için yeni konu açmadım,konu kirliligi yaratmasın dusuncesiyle!
Bundan 10 sene once bir arkadaşımın kredi kartı cıkartması icin kefil oldum.O zaman limiti çok düşükdü.10 yıldır kullandıgı icin şimdi limitini bayagı arttırmıs banka.Benim bu yeni limit icin de kefilligim gecerli midir?Yoksa ilk imza attıgım limitmi gecerlidir?
Re: Kefillikten beri olma
Sayın panoromeo;
Öncelikle konu kirliliği konusundaki hassasiyetinize teşekkür ederiz. Keşke bütün üyelerimiz sizin gibi hassas olabilse...
Bundan 10 sene önce bir arkadaşınızın kredi kartı çıkartması için kefil olduğunuzu düşündüğünüz sözleşmede kefalet limiti yazılı idi ise, hiç bir şekilde sonradan artırılan limitlerden sorumlu olmazsınız. On sene önce imzaladığınız kefalet limiti ne ise, sadece ondan sorumlusunuz.
Ancak, bankalar genellikle sözleşmelerin kefalet limitleri kısmını boş bırakmakta, kart hamili ile aralarında sorun çıktığında, kefalet limiti kısmını sonradan doldurma yolunu seçmektedirler.
Hemen telaşlanmayınız, hukuk her zaman hayatın olağan akışına uygun çözümlerin yanındadır.
Selamlar.