-
İkinci kez boşanma
16 yaşında evlendım.karım benden 4 yaş buyuk.2 cocugum oldu sıddetlı gecımsızlıkten bosandım bı kac yıl ssonra ama 2 cocugumu dusunerek tekrar evlendım.bu surelerde ben evden uzakta şöforlık vs yaptım 99 senesınde devamlı ıse gırınce yanıma aldım cocukların okulu ıcın.fakat bı kac yıl ıcınde benım esımı sevmemem sebebıyle dısarda bı kız arkadsımı ogrendı evde huzrsuzluk basladı.ve 2 yıl once onu koye bıraktım 2 yıldır ayrıyız ve cocuklar bende okutuyorum.bosanma davası actım.2 yılsonra bu arada karsılıklı bosanmaya yanasmadı.ılk durusmaya gelmedı.2 durusma on gun sonra .oda benı zına davasıyla suclama yapıcakmıs sadece sozlu sahıtlerı var bı belgesı yok ama. .suan 69 dogumluyum. stresten vucudumda vıtılıgo cıktı oglum asker kızım lısede tek bır evım var ve asgarı ucretle calısıyorum.bır evım var ınsaattan alıp yaptırdgım, sanırım onu ıstıyo alabılırmı.davayı kazanırmıyım yoksa bısure daha beklememmı soylenır 3 yılın dolması gıbı. yada gel dıyıp o geldıkten sonra aynı evdeyken yıne gecınemıycemız ıcın o arada evıde satıp kurtarma sansım olurmu tesekkurler.bırde daha once bosandıgım ıcın benım davayı kazanma sansım olurmu. maddı durumum ıyı deıl cocuklarda bende evı alırsa bıterım
-
Re: İkinci kez boşanma
- İkinci kez boşanma boşanma davasının sonuçlarını etkilemez.
- Eşinizi aldatmanız ağır kusur teşkil eder. Eşiniz bunu ispatlar ve manevi tazminat talep ederse buna hak kazanır.
Ayrıca anlatımınızdan eşinizi eve terke zorlama gibi bir durum (köye bırakma) mevcut bu durumda boşanmada kusurlu eş durumuna düşmektesiniz.
- Eşiniz malvarlığının tasfiyesini isteyecek ve evlilik birliğince edinilen mallara ortak olacaktır.
- Ayrıca evlilik birliğinin son bulması halinde yoksulluğa düşeceğini ilerek sürerek nafaka isteyebilir. Dava süresincede tedbir nafakası talep edebilir.