Kiracı 2 senedir kirayı ödemiyor
kiracımız düzenli olarak kirayı ödemiyor hatta 2 senelik birikmiş kiramız var ve son 6 aydır yine kirasını ödememekte ben hukuk öğrencisi olarak bi şekilde takip baslatabilirmiyim bu ne şekilde olucak elimizde kira sözlesmesi yok 6 yıldır evde oturuyor kiracılar ve kirayı da banka yoluyla değil de elden ödüyorlar kapısına her gittiğizde ödüyeceklerini söledikleri halde ödemiyorlarr evimiz mustakil... bu durumda ne yapmam gerekir forumu inceledim ama bu hususa rastlayamadım size zahmet olucak ilgilenmenizi temenni ederim saygılarımla kolay gelsin
Re: Kiracı 2 senedir kirayı ödemiyor
Hukuk öğrencisi olarak bir kimseye vekaleten işlem yapamazsınız, ama asil olarak kendi işinizi takip edebilirsiniz.
Kiracının tahliyesi için bir kira döneminde ya 1 haklı ihtar + temerrüd, ya da 2 haklı ihtar gerekmektedir.
Diyelim ki kiracınız 1 Nisan 2000'de kiraladı, her senenin 1 Nisan'ından sonraki senenin 31 Mart'ına kadar olan dönem bir kira dönemidir. Dönem sonunda kontratta yazan veya TÜFE oranında artış bir ihtara gerek kalmaksızın yapılır.
Noterden bir ihtar çekin: (Tarihler ve rakamlar farazi)
Ocak 2005-Ocak 2007 dönemlerini kapsayan 25 aylık kira borcunuz olan 8550YTL'yi ödememiş bulunuyorsunuz. Borcunuzun dökümü aşağıya çıkarılmıştır.
Borcunuzu 30 gün içinde ödemenizi, ödemediğiniz takdirde icra yoluyla tahsil edileceği ve tahliye sebebi sayılacağı tarafınıza ihtaren bildirilir.
Ocak 2005 -Mart 2005 350 YTL 1050 YTL
Nisan 2005-Mart 2006 375 YTL 4500 YTL
Nisan 2006-Ocak 2007 400 YTL 4000 YTL
Toplam 8550 YTL
Bunun ardından 30 gün içerisinde bunu ödemesi zor olduğu için muhtemelen temerrüde düşecektir. 30 gün içinde tamamen ödemezse dava açıp tahliye edebilirsiniz. Ya da en azından dava açacağınız baskısı olduğu için zaten uzlaşmak için o sizin peşinizde koşacak ve ödeme gayreti gösterecektir.
Bunu tamamen ödese bile 5 Şubatta ikinci bir ihtar çekin.
Bu ihtarda varsa kalan borcunu ve şubat ayı kirasını yazın.
İki haklı ihtar da mahkemede haklı tahliye sebebidir.