-
Kiracı tahliyesi
Tapusu 04.01.2007 tarihinde rahmetli olan annemin üzerine Antalya da evimiz bulunmaktadır,iki çocuk bir eş üzerine miras hakkına sahibiz.Ben evliyim eşim almanyada ama ben Türkiye de emekli olan babamın Isparta da kiracı olarak oturduğu evde ikamet ediyorum ( işsizim ,27 yaşındayım ,16 nisan 2007 de boşanma davamız başlıyacaktır. )
Antalya da bulunmakta olan evimizdeki kiracımız 2 yıldır, bugün itibariyle 220 ytl karşılığında ''kontratsız''oturuyor.Şu ana kadar kirasını düzenli olarak banka hesabımıza yatırmaktadır.
İşsiz olmam nedeniyle Antalya da iş aramaktayım ,kardeşim ve babamın rızası ile annemin üzerine olan evimizde oturacağım.
Kiracımıza evimizi kendime olan ihtiyacımdan dolayı boşaltmasını istedik.Fakat kendisinin iş yerinde yılda altı ay çalıştığını ,şu an işsiz olduğunu ,eşinin çalıştığını ve evi uzun bir süre hiç bir şekilde boşaltamayacağını beyan etti.
Sizden ricam içinde bulunduğum durumdan dolayı kanuni olarak evi nasıl boşalttırabilir ve oturabilirim? Lütfen bilgilendirirmisiniz .Teşekkürler...
Not: Baro dan ücretsiz avukat talep etme hakkım varmıdır?
-
Konut için, ihtiyaç nedeniyle tahliye davası açabilirsiniz. Başka bir şehirde eviniz olması bu davaya engel değildir. Ancak bu biraz uzun bir süreç olacaktır. Tahliye davasını Antalya'da açmalısınız.İstanbul adli yardım bürosuyla ilgili bilgileri de ekliyoırum. Buradan Antalya barosuyla irtibat kurabileceğiniz numaraları alabilirsiniz. Adli Yardım Bürosu, hafta içi her gün hukuki yardıma ihtiyacı olup avukatlık hizmetinden yararlanmak için maddi olanağı bulunamayanlara, iki şubesi ve merkez bürosuyla hizmet sunmaktadır. Başvuru sırasında istenen belgeler;
Muhtardan alınacak fakirlik belgesi,
Muhtardan alınacak ikametgah belgesi,
Nüfus cüzdan fotokopisi,
Dava için gerekli belgelerin fotokopisi
Adres: İstiklal cad. Orhan Adli Apaydın sok. Baro han. Kat: 3/304 Beyoğlu/İstanbul Tel: (0212) 251 63 25 (dahili 148 ve 163)