Kiracım iyi niyetimi suistimal ediyor
İl dışında yaşayan kardeşimin evini burda onun yerine ben kiraya veriyor ilgileniyorum. 2006 yılı şubat ayında birine verdim. 6 ay sonunda kira artışı yaparız dedim. Fakat 6 ay sonunda kira artışı yapmadım fakat bu kişi çıkacağım 8. ay sonuna dedi ben ilan verdim evi başkasına kiraya verdim hatta kapora bile aldım ki eski kiracım evi boşaltmıyacağını tayinin kaldığının ve oturacağını söyledi. Kendisine acıdık ve evde oturmasına izi nverdik hemde eski kirasından fakat bir türlü kirayı alaamadım aldıklarımda çok zor oldu hala içerde 4-5 aylık kirası var ayrıca yakıt parasınıda ödememiş. şimdi bana bu ayın sonuna evi boşaltıcağım diyor ve hala kiralarıda vermedi çıkmadan vereceğini vaad ediyor. gidip yüzyüze kendisi ile konuşacağım. Ne yapmam gerek. Nasıl güven altına alabilirim alacaklarımı
kendisinden senetmi almamı tavsiye edersiniz . Ayrıca soracağım bu kişi çıktıktan sonra arkasından kira davası açabilirmiyim kendisi THY nda çalışan biri maaşına haciz koydurabilirmiyim. Gerçi maaşında zaten bir haciz varmış . daha önce kendisine kirayı yatırması için hs no vermiştim ama birkaç kez oraya yatırdı sonra yatırmadı kendisi il dışında gittikten sonra dava açabilme hakkım varmı öğrenmek istiyorum tşk