Yürütmenin durdurulması kararının uygulanması
idarenin genel düzenleyici işlemleri (örneğin yönetmelik) hakkında verilen yürütmenin durdurulması kararlarının uygulanması nasıl olmalıdır?(Mesla bu işleme dayalı olarak idare içinde düzenlemeler yapılmışsa)
Yani eskiye dönülşe mi yoksa mevcut işlemin kalması yoluyla mı uygulanmış olur?
Benim kanaatim eskiye dönüşle olur.
Re: Yürütmenin durdurulması kararının uygulanması
merhaba zekayi bey,
sizden bir ricam olacak.ben 1. hizmet bölgesine eylül 2003 ataması bir öğretmenim. mayıs 2006 da iller arası tayinlerle birlikte rotasyona tabi tutulduk haksız olarak!(1.hizmet bölgesinde askerlik hariç fiilen 3 yıl görev yapmamız gerekiyordu)haksız olarak diyorum çünkü 1. hizmet bölgelerinde görev yapan öğretmenlerin askerlikte geçen süreleri zorunlu hizmetten sayılmıyordu.fakat mart 2006 tarihli yeni atama yönetmeliğiyle birlikte bir defaya mahsus olmak üzere ister 1. ister 2. isterse de 3. hizmet bölgelerindeyken yapılan askerlik(mart 2006 ya kadar olan yönetmelikte 3. hizmet bölgesinde yapılan askerlikler zorunlu hizmetten sayılıyordu sadece) zorunlu hizmetten sayıldı.yani ben ve benim durumumdaki arkadaşlar mağdur duruma düştük ve bir sene sonra rotasyona tabi iken apar topar gönderildik!bu uygulamanın durdurulması ve iptali için bölge idare mahkemesine dava açtım.fakat karar aleyhimde oldu nedense!başka bölge idare mahkemelerinde ise benim durumumdaki arkadaşların lehine sonuçlanmış!tabii bölge idare mahkemeleri emsal oluşturmaz ama itiraz sürem de geçti sanırım?yapabileceğim bir şey var mı?yardımcı olabilir misiniz?bu arada doğal olarak M.E.B. de karşı dava açmış danıştaya o kazanan arkadaşlar için.M.E.B. danıştayda ki davayı da kaybederse benim durumumda olan yani bölge idare mahkemesindeki davalarını kaybedenlerin durumu ne olabilir?yani istersek bizde eski yerimize dönebilir miyiz?emsal oluşturur mu epey zaman geçmesine rağmen?bunu meral ediyorum ve sizden cevap bekliyorum…
saygılarımla tesekkür ederim