-
Heyet raporu
Eşime,gördüğüm manevi ve fiziksel şiddet gerekçesiyle boşanma davası açtım. Eşim de, ben de 8 yaşındaki kızımın velayetini istiyoruz. Eşim velayeti alabilmek için, bir avukatın tavsiyesiyle beni akıl hastası olarak göstermeye çalıştı. Daha önce psikolojik destek almış olmam nedeniyle,
akli dengemin yerinde olup olmadığının tespiti için Heyet Raporu almam gerekiyor. Bu raporla ilgili bilgi almak istiyorum, beni nelerin beklediğini bilmem açısından.
Birde;aslında eşimin akli dengesi bozuk, bugüne kadar 2 psikolog bana eşimin büyük bir ihtimalle Şizofren olduğunu söylediler. Ben davayı bu yönde açmadığım için, bundan sonrasında ne yapabilirim?
Saygılar
-
Sayın Filiz 2007 ;
2007 ye girdiğimiz şu ilk günlerde 1 Nisan şakasının anlamı yok... Gerek hukuk gerekse Tıp bilimi saçmalanmayacak kadar ciddidir...
Heyet raporu almanız için mahkeme sizi tam teşekküllü bir hastahaneye ve veya özel durum nedeniyle adli tıbba sevk edecektir. Burada size akli melekelerinizin yerinde olup olmadığını tespit için gerekli testler yapılacak ve sonuç mahkemeye resmi kanallardan bildirilecektir... Sizi bekleyen eğer mahkeme kararı varsa budur...
Tıp bilimi bugüne kadar kanıtsız testsiz birisinin şizofren olduğuna dair bulgu vermedi.... eskiden cadı derlerdi sonra cadı diyenlerin çıkar için yada akıl hastası olduğu anlaşıldı....
Mahkemeleri boşverinde 8 yaşında ki çocuğunuz için ileride psişik sorunlar yaşamaması için mantıklı davranın 'benim anamda babamda deliydi ' dedirtmeyin... Şizofren söylemekle olmaz tanıya ihtiyaç duyar... Bu iki psikolog tan bir resmi yazı isteyin eğer verebilme cesareti gösterirlerse bunu mahkemeye sunun yoksa lafla peynir gemisi yürümez diyip susun.... Eğer sizin akli dengeniz adli tıpça yerinde görülürse zaten eşiniz için yıkımın başlangıcı olacaktır....
-
Ben berbat bir evlilik içinde ruh sağlığını korumak adına terapiste gitmeyi seçtiğim için zaten Mahkemeden hastaneye sevk edilmiş bulunuyorum. Sadece bu Heyet raporu hakkında bilgi almaya çalışıyorum burada. Bu 1 nisan şakası değil kötü bir kabus. Deli olmadığımı biliyorum, ama bunu ispatlamak zorunda kalmak bile yeterince onur kırıcı. Eşime gelince onun neler yaptığını, nasıl yaşayıp düşündüğünü burada uzun uzun anlatsam, psikolog olmanıza gerek yok, deliliğine kanaat getirirdiniz. Ben anlaşarak boşanmak için çok uğraştım, her zaman kötülüğe karşı iyilikle kazanmam gerektiğini düşünerek hareket ederim. Ancak kızım için çok endişeliyim, sonuçta babası velayet bende de olsa görmeye devam edecek. Onun terapi görmesi gerekiyor, aksi takdirde kızımın ruh sağlığını da bozabilir.
Umarım kendimi ifade edebilmişimdir.
Saygılar
-
Sayın Filiz2007
Heyet raporu ile ilgili soruları net olarak yazarsanız size bilgi verebileceğimi düşünüyorum.
Kolay gelsin
-
İlginize teşekkür ederim. Ben ne tür testler yapılacak, bunlar içinde fiziksel muayene, kan tahlili, beyin tomografisi gibi detaylı incelemeler var mı, kaç uzman karar veriyor gibi konuları merak ediyorum. Sadece kendimi hazırlıklı hissetmek istiyorum. Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler.
-
Akıl hastalığı gibi bir tanıyı herhangi bir insana vermeden önce o insanın fiziksel bir rahatsızlığı olup olmadığını ortaya çıkarmak için tıbbın elverdiği bütün tetkikler yapılır.Kabaca kan idrar görüntüleme teknikleri gibi.(CT,MRI,USG vb)
Kaç kişi verecek sorusunun cevabına gelince:Bu sayı sizin için önemli olmasada en az iki psikiyatri uzmanı gerekmektedir.
Fiziksel testlerden başka size uzun uzun ruh halinizle kişiliğinizle ilgili somut bilgiler verecek kişilik testleride yapılacaktır.Bunlardan başka eğer gerek görülürse yatışınız yapılarak izlemede alınabilirsiniz.
Size bu arada önerim bu konuyu hukukçulara değil hekimlere danışınız lütfen
Saygılarımla