Borcumu ödeyeceğim ama senedimde imzam yok
Lütfen sonuna kadar okuyun ve mümkünse cevap yazın
Slm arkadaşlar.
Konu şöyle: bu yaz evimize mantolama işlemi yaptırdık. Buna karşılık babam 5 adet 840 ytl lik borç senedi imzaladı. Senetleri firma yetkilisi düzenledi. İlk 2 senedi(ekim 2006- kasım 2006) ödedik. Ben 3. senedi ödemeye gittiğimde(20 aralık 2006) bana verilen senedin imzasız olduğunu fark ettim. Bunun nedenini sorduğumda bana ; baban senetleri imzalarken bunu imzalamayı unutmuş yada bu senet araya karışmış olabilir dediler ve biz sana ödediğine dair bir makbuz verelim yarında gerçek imzalı senedini buluruz gelir senedini alırsın dediler.(senetlerin yapıldığı zaman bizden habersiz , bize ödeme tarihleri uymayan 5 adet senet düzenlemişler ve biz bu ödeme planını kabul etmeyerek bu senetleri iptal etmelerini söyleyip imzalamadık ve yeniden başka tarihli senetler düzenletip imzalamıştık. Karışmış demekle bu imzalamadığımız senetleri kastediyor.senetlerdeki el yazısı firma yetkilisine ait. Tüm senetler onun elyazısıyla yapıldı. ). Ben bunu kabul etmedim ve senedimi bulun paramı ödeyeyim dedim. Ertesi gün telefon edip imzalı senet olmadığını, babam senetleri imzalarken bu 3 nolu senedi imzalamayı unuttuğunu söylediler. Babam ve ben %100 eminiz senetleri imzaladığımıza. Zaten hepsi topu topu 5 senet. Ve bu senetler babam imzaladıktan sonra şirket sahibinin kasasına girene kadar 3 kişinin kontrolünden geçiyor.
Babam parayı ödemek için şirket sahibinden , ödediğini noterden belgeleyecek bir güvence kağıdı vermesini talep etti. Adam bunu kabul etti. Ben bugün notere gidip böyle bir noter kağıdı alınırsa herhangi bir anlaşmazlık durumunda mahkemede geçerli olup olmayacağını sordum ve bana geçerli olmaz dediler. Firma sahibine 20 aralık 2006 tarihine ait olan senedimi ödemek istediğimi ve bu senedin bana elden ulaştırılmasını , aksi takdirde bu senetten mesul olmayacağımı belirten bir ihtar mektubunu bir avukata yazdırmamı ve noter aracılığıyla yollamam gerektiğini söylediler. Bir avukata gittim ve böyle bir ihtar yazdıracağımı söylediğimde bana ihtar mektubunu biz yazmayız noter yazar dedi.. Senetleri imzaladığımızdan babam ve ben kesinlikle eminiz. Biz senedimizin, firmanın bir alacağına yada borcuna karşılık teminat olarak verildiğinden veya senedimizin satıldığından şüpheleniyoruz. Ama borcumuzu da ödemek istiyoruz. Aynı senedi 2 defa ödememek için şimdi biz ne yapayım. Sonuçta ortada imzasız bir senet ve ödenmemiş bir borç var. Bizim boşluklarını doldurarak yazabileceğimiz veya örnek alabileceğimiz bu duruma uyan bir ihtar mektubu örneği varmı.?
Sabırla okuyan ve cevap yazan tüm arkadaşlara sonsuz saygılar.
Önder GEYİK (Eskişehir)