İşten çıkarıldım, haklarım neler?
Merhabalar Ben Hukuk Konusunda Bilgisizim.Sizden Yardım Etmenizi Beni Aydınlatmanızı İstiyorum.
31.01.2006 yılında işe girdim..8 ci aya kadar calıstım.sonra hastalandım iş yerınden izin aldım.hastalığım nedeni ile işe gidemedim sonra bana telefon geldi benım cıkısımı vermişler.hesabımı kestirmek için gittim hesabımı kestirmediler.eylul ayında tekrar işe aldılar..ekimin 26 sında iş yerınde iş kazası gecirdim hastahjaneye gittim rapğor aldım rapor içinde vizite kağidi istediler muhasebeciden vizite kağidini almaya gittim sigortamın baslatılmadığını söylediler yani 2 ay sigortasız calıstırmıslar..27 sinde giriş yaptılar sigortaya...30 aralıktada sebebsiz yere işten cıkarttılar.muhasebeciye yolladılar bana bir kağit veridler imzalamam için orda tum haklarımı aldım die bişiler yaziyordu.ben kağidi imzalamadan önce muhasebeciye sordum dedim her hangi bi tazmınat alma hakkım yokmu(ihbar tazminatı) yok dedi olcak olsaydı yazardım oraya dedi bende kağidi imzaladım.Simdi:
1-)benım 2 aylık sigortam yapilmadı aradan 3 ay felan gecti bunu sikayette bulunsam acaba kazanırmıyım.
2-) ihbar tazmınatımı isteyip verilmezse mahkemeye bas vursam tazmınatımı alabilirmiyim.
Sizden benı Yonlendirmenizi İstiyorum yardım Edersenız Sevinirim..
acaba bana Yardım İçin Avukat ABilerim,Ablalarım Bu Zor Durumlardan Kurtarmak İçin msn aracılığı ile bana yardım edebilirlermi.yardım ederseler sevinirim cunku bu hukuk dalında hiç bi bilgim yok :((