Kira sözlesmesi ve tahliye örneği arıyorum
Merhaba hukuki.net arkadaslarim,
benim sizden ricam olacakdi. Bizim yani babamin Türkiyede iki tane kiracisi var. Ve bu kiracilardan cok soguduk. Bizim Türk vatandaslar malesef sözünde durmuyorlar. Illaki adami zorluyorlar, iyilikden hic anlamiyorlar. ilk eve tasininca herseye "evet abicim!!" diyorlar ama sonra dogru drüs selam bile vermiyorlar!! Herneyse konuma gelmek istiyorum.
Bana güzel yani istedigim zaman hemen cikartabilecegim kira kontrati + tahliye örnegi lazim (konut icin). Kira kontratinda önemli noktalar lazim (3 veya 6 ay icinde cikmasi icin) + kira´nin yükselme konusunda hic anlasamiyoruz. Ikiside, tam 4 seneden beri oturuyorlar. Simdiye kadar hep enfleziona göre artirdim, yani 10 - 12%, ama bizim semte tek bu iki vatandas ortalama yari fiyata oturuyorlar. Yanimizdaki evlerin kiralari 600 ytl civarinda ve bizim kiracilarda 350 ytl ye oturuyorlar.
Aslinda ikiside adam olsalar yüregim yanmiyacak, ama her sene izine gidince sinirleniyorum. Ikiside apartmanda görüsdümüzde selam bile vermiyorlar. Kavga falan etseydik anlayacam, ama ortada kavga falan da yok. Bence bu bizim hep iyi niyetlimizden oluyor. Hatdagi komsulardan duydumki (Bunlar Almanci, paralari cokdur, enayilerin parasini yemek gerekir diyorlarmis, asli varmi artik bilmiyorum)
Bidaki kiracilari Kira kontrati ve tahliye sözlesmeleri yaparsam noter e gitmem gerekiyormu, yoksa vekil ve kiracinin imzasi yetermi??
Bu konuda yardimci olursaniz sevinirim.
saygilarimla