Kredi kartları Merkez Bankası listesi
Herkese selamlar,
Çoğu insanın olduğu gibi benim de kredi kartlarıyla ilgili bir problemim var. Bundan yaklaşık 2 sene evvel kredi kartımın borcu ödenmediği için icra takibi başlatılmıştı. Bunun üzerine ben de daha o zamanlar af çıkmadığı için borcumu yasal faizleriyle beraber 1.5 sene evvel kapadım ve avukattantan da borç ve dosya kapandı yazısını da aldım. O zamanlar Merkez bankası listesine girdiğimi tahmin edebiliyordum. 1 sene evvel bir bankacı arkadaşımı arayarak o listede olup olmadığının kontrolunu istedim. Sonucu duyunca gerçekten şok oldum.hala borç bilgisi ödenmemiş şeklindeydi. Bunun üzerine hemen ilgili bankayı arayarak durumu sordum ve bana borç ödendi bilgisinin gönderilmemiş olduğunu hemen yarın bu bilginin gönderileceğini söyledi. Ertesi gün tekrar kontrol ettirdiğimde ödendi bilgisi listeye işlenmişti. Şimdi soruyorum:
Bizler ödeme gecikmelerinde sicilimize bu bilgiler işlenip bir daha belirli süreyle kredi karı alamazken bankanın bu şekilde neredeyse 4-5 ay gecikmeli bir şekilde bu bilginin merkez bankasına yollanmasının ne gibi cezası olabilir? Bu konu hakkında tazminat talebi yapabilir miyim yasal olarak. Sonuçte merkez bankasının bildiğim kadarıyla bir süresi var ve ben bu süreden ilave 4-5 ay süre sonra listelerinden silineceğim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim?
Kredi kartları Merkez Bankası listesi
Selamlar,
Bu konu hakkında bir fikri olan arkadaş var mı acaba?