Evlilik dolayısıyla işten ayrılma
merhabalar:
eşim bir firmada sendikalı olarak yaklaşık 2,5 senedir çalışmaktadır. eylül ayında evlendik. iş yerinin çok uzak olması ve çeşitli sebeplerden dolayı işten ayrılmayı düşünüyor. tabiki tazminatınıda almak istiyoruz. evlilik dolayısıyla işten ayrılma yaptığımızda hangi haklarını alabilecektir. bu seneye ait olan 18 günlük yıllık iznini kullanmamıştır. bürüt maaşı 1.486 YTL dir. net maaşı 830 civarı. ne kadar tazminat alacaktır. ayrıca çıkarken hamile olması ekstradan bir fayda sağlamaktamıdır. bildiğim kadarıyla işsizlik sigortasından faydalamayacaktır. bu konuda bil verirsenzi sevinirm?
Re: Evlilik dolayısıyla işten ayrılma
Merhaba
Ben de 22 aydır çalıştığım işyerinden evlilik dolayısıyla ayrılmak istiyorum.fakat öğrenmek istediğim işyerine dilekçe yazdığım zaman 2 nüsha mı olması gerekiyor bir nüshası işverende bir nüshası imza ve kaşe vurulması şartı ile bende mi kalması gerekiyor.çünkü bi problem olduğunda ben dilekçe almadım derse ne olacak?maaşım asgari ücretin üzerinde fakat ssk asgari ücret üzerinden yatıyor bu durumda kıdem tazminatı hangi ücret üzerinden ödenmesi gerekiyor?dilekçe kabul edildiği takdirde ihbar süresi beklenmeli mi? böyle bir zorunluluk var mı? iyi çalışmalar dilerim
Kıdem tazminatı ödenirken, kullanılmayan yıllık izinlerin ücretinin de ödenmesi gerekir. Ama ödenmemeişse dava açıp almanız gerekecektir. İzin kısmen kullanılmışsa bakiyesinin karşılığını isteyeceksiniz. Selam.
Merhaba
Peki vergi iade ücretimi de toplu olarak vermesi gerekiyor mu?Geçen sene 6 taksitte ödeme yapmışlardı.Tazminatı öderse vergi iadesini taksitle ödeneceğini söylerlerse ne yapmam gerekiyor?
Firmada çalışan diğer personele vergi iade ödemesi ne şekilde yapılıyorsa size de aynı şekilde yapılması gerekir.Eğer firma çalışanlarına 6taksitte ödenecekse size de 6taksitte ödenir.
saygılarımla
2006 'ya ilişkin fişlerinizi işvereninize verdiniz ve 2007'de ayrılıyorsunuz. bu durumda, işvereniniz 2007'de tahakkuk eden ücretlerinize ve buna bağlı vergi kesintisine göre vergi indiriminden yararlandırır, ayrıldığınız tarihten sonra bakiye indirimi işvereninizin bağlı bulunduğu Vergi Dairesi'nden bir kerede alırsınız.
Selamlar,
Sayın Domino ; İşten ayrılma durumunda vergi iadenizin (-ki varsa bakiyesi) toplu olarak tarafınıza ödenmesi gerekmektedir. Çünkü ayrılma tarihinden sonra İşvereniniz adınıza gelir vergisi ödemeyecektir.
Saygılarımla.