Apartmanımız asansörleri hakkında
İkamet ettiğim apartmandaki asansörler son derece bakımsız, güvensiz.
Kabin hareket ederken sürekli sallanıyor. Kabinlerin camları ve düğmeleri kırık. Kabinin içi duvar yazılarıyla dolu, kabin içi aydınlatmaları kırık. Alttan asansör boşluğu görünüyor.
Sürekli arızalanıyor.
Apartman yönetimini defalarca uyarmama rağmen ısrarla bakımlarını düzenli yaptırdığını iddia ediyor, ancak asansörlerin durumunun vahameti son derece açık ve net.
Resmi bir kurumun baskısıyla asansörlerinin durumunun giderilmesini sağlamakta ya da en sonunda konuyu yargıya taşımaya kararlıyım.
Bunun için bir çok akıl veren oldu:
Öncelikle Makine Mühendisleri Odası'nın rapor tutup belediyeye bu raporu sunması gerektiğini söyleyenler de oldu, bu konuyla direkt belediyenin ilgileneceğini söyleyenler de.
Nasıl bir yol izlemeliyim? Yardımlarınızı ve cevaplarınızı bekliyorum.
Teşekkürler.
Re: Apartmanımız asansörleri hakkında
Alıntı:
Av.Esin Kılıç Erdoğan rumuzlu üyeden alıntı
20 Aralık 1995 tarih ve 22499 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Asansör Yönetmeliği uyarınca Belediyeye de başvuru yapabilirsiniz.
Sayın Esin Bey ilk önce kısaca kendimi tanıtmak isterim cevabım size ukalalık olsun diye değildir onun için özür dilerim ben 35 senedir Asansör sektöründe çalışmaktayım 3 yıl Tüm asansör sanayici ve iş adamları derneğinde Başkanlık görevinde bulundum görevim sırasında asansör yönetmelikleri ve standartlar konusunda aşır neşir oldum yeni yönetmelik olan 95/16/AT asansör yönetmeliği konularında yapılan hemen hemen bütün çalışmalara katıldım.
Şu an bir şirketin genel müdürlüğünü yapıyorum ama bana ulaşmak isterseniz info@mesasansor.com adresinden ulaşabilirsiniz.
Yukarıda belirtmiş olduğunuz 20 Aralık 1995 Tarih ve 22499 saylı asansör yönetmeliği yürülükten kalkmıştır bunun yerine 95/16/AT asansör yönetmeliği 15 Ağustos 2004 tarihinde yürülüğe girmiştir.Bu yönetmelik AB birliği uyum paketi içesinde aday ülkelerin zorunlu olarak uyması gerekn direktiftir.Ülkemizde bu doğrultuda yapılan çalışma içersinde bu direktifi kabul etmiş yukarıda belirtiğim gibi yeni yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihte sizin bahsettiğiniz yönetmelik otomatik olarak yürülükten kalkmıştır.
Bakınız : T.C.Sanayi bakanlığı web sitesi veya www.tasiad.org.tr sitesine bakınız
Yine bu sayfada konuyu açan kardeşimin sorusunda elimden geldiği kadar yanıt verceğim
SAYGILARIMLA
Re: Apartmanımız asansörleri hakkında
Alıntı:
TUGDEN rumuzlu üyeden alıntı
Belediyenin hangi birimi bu konuyla ilgilidir acaba? Beyaz Masa, beni Zabıta'ya, Zabıta İmar Müdürlüğü'ne yönlendirdi!!! Belediyedeki direkt sorumlu birim hangisidir?
Asansör konusunda Belediyelerde Makine müdürlükleri yetkilidir.