-
İş Kazası
Merhaba
Siteye yeni üye oldum. İş sağlığı ve güvenliğinden sorumlu olarak bir fabrikada çalışmaktayım. Dün forumda iş kazaları ile ilgili olarak arama yaparken birinin eğitimler vererek sorumlulukdan kurtulabilinir mi sorusuna eğitim vermenin yetmeyeceği sürekli kontroller ile denetimin sağlanması gerektiğinin yazılı olduğu bir yazı okudum. Ancak bir kişi tek başına 17.500 m2'lik bir imalat alanının neresine yetişebilir, neresini ne kadar kontrol altında tutabilir. Saha kontrolleri sırasında, o oradayken uygunsuz bir durum bulunmazken o gittikten hemen sonra uygunsuz bir durum oluşmuş ise ve bunun sonucu bir kaza olduysa ne olacak? Bir tanıdığımın başına geldi, altyüklenicinin ayak kesilmesi davasında organizasyon el kitabındaki görev tanımında düzenli kontroller yapacak diye ibare var, bilirkişi isg sorumlusunun düzenli kontroller yapmadığına kanaat getirerek 1/8 oranında kendisini suçlu buluyor. Görev tanımından bu ibareyi çıkarırsan olası bir kazada sorumlu olmayacak mıydı yani?
Şimdiden teşekkürler.
-
İşverenin iş güvenliği ile ilgili önlemleri alması, gerekli eğitimleri verdirmesi, sürekli kontrol etmesi gerekir. Ancak uygulamada iş kazası ile ilgili davalarda sorumluluk ve kusur durumu her olayın özelliğine göre değiştiğinden uzman bilirkişilerce belirlenmektedir. ne kadar önlem alınırsa alınsın yine de bir miktar sorumluluk çıkmaktadır. Selamlar.
-
Merhaba
E-maillerin hukukda bir geçerliliği var mıdır? Yani e-mail ile yapılan uyarılar kanunen geçerli midir?
Teşekkürler