-
Rücuen tazminat davası
Merhabalar
Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim...
Yaklaşık 1 yıl önce evimin balkonundan asmış olduğum halımın 10. kattan aşağıya bi arabanın üstüne düştüğünü ve arabanın çatısını çökerttiğini kapıya gelen kapıcının sayesinde öğrendim aşağıya indim adam polis çağırdığını ama kaskonun yapacağını söyledi ve bizde kendi aramızda kaskonun hasarsızlık indirimi olan 500 ytlyi ödeyerek anlaştık ama 2 ay sonra bana sigortadan tarafıma rücu davası açıldığını ve ödemezsem mahkeme avukat ve diğer masrafların tarafımca ödeneceğini yazan bir kağıt aldım.
4500 ytl gibi bir rakam olduğu için ödeyemedim ve evden ayrıldım şimdi muhtarda kaydım yok terk gözüküyor. Bu mahkemenin sonucu ne olabilir ve beni bulmadıkları zaman en sonunda tutuklama ile mahkemeye götürme kararı alırlar mı? Bunu ödemezsem başıma neler gelebilir neler önerirsiniz ?
Çok teşekkürler
-
Davanızı takip etmezseniz, ne gibi bir sonuçla karşılaşacağınızı bilemezsiniz.
-
Sayın Polat;
Sayın Karakum'un da belirtmiş olduğu gibi davanızı takip etmez ve kendiniz savunmaz iseniz ne gibi bir sonuç çıkacağını bilemezsiniz.
Bir an önce ilgili sigorta şirketi ile irtibata geçiniz hakkınızda dava açılmış ise dava ile ilgili bilgileri ( davanın nerede açıldığı, esas numarası, duruşma günü vs. ) alınız ve bir avukat aracılığı ile dosyanızı incelettiriniz.
Araç sahibi ile aranızda anlaştığınıza dair yazılı bir belge tanzim etmiş iseniz ( belge içeriğine göre değişmekle birlikte ) bu size yardımcı olabilir.
Vakit kaybetmeden profesyonel yardım alınız.
Saygılarımla