Kısa süren evlilikte boşanma ve mal paylaşımı
Merhaba,
Dokuz aylık evliliğimiz ilk günden başlayan problemler nedeniyle bitme noktasına geldi. Devamlı huzursuzluk ve tartışma yaşıyoruz.
Eşim vajinismus nedeniyle ilişkiye giremiyor. Tedaviye başladık ama şimdi evliliğimizdeki problemler nedeniyle devam etmek istemediğini söylüyor. Bunun dışındada birçok problemimiz var. Karşılıklı olarak mutsuzuz ve birçok konuda birbirimizi suçluyoruz. O nedenle detaya girmeyeceğim, gerçek anlamda şiddetli geçimsizlik yaşıyoruz.
Ama özellikle tedaviye yanaşmaması bunu bana karşı silah olarak kullandığını düşündürtüyor. Ayrıca ona bu konuda aylarca gösterdiğim iyi niyeti ve tahammülü kötüye kullandığını düşünüyorum. Sonuçta hem bu konu hemde geçimsizlik konusu nedeniyle ayrılmayı düşünüyorum. Eşimde ayrılık taraftarı ama dengesiz tavırları nedeniyle bunu anlaşarak mı yoksa dava yoluylamı yapacağımızı kestiremiyorum. Tartışmalarımızla ve geçimsizliğimizle ilgili ailelerimiz şahitlik yapabilirler. Eşimde bende çalışıyoruz ve iyi işlerimiz var.
1- Boşanma davasını hangi gerekçeyle açmalıyım? 1 sene dolmadığına göre anlaşmalı boşanma olmayacak. İkimizde en kısa sürede sonuçlanacak bir boşanma istiyoruz.
2- Evlenmeden önce eve yapılan masraflarda hem ben hem eşim katkı yaptı. Ayrıca nişanda bana ve ona takılanlar bozdurularak kullanıldı. Bunların paylaşımı nasıl olur?
3- Bunların dışında düğünde ona ve bana takılan nakit tatil, alışveriş masraflarımıza ve borçlarımızda kullanıldı. Mal olarak birşey alınmadı. Bunların paylaşımı olur mu? / nasıl olur?
4- Düğünde bana ve eşimde takılan takılar eşimde. Bunların paylaşımı nasıl olur?
Teşekkür ederim