-
Miras hakkında
Sayın hukukçu arkadaşlar yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.benim sorunum şu;Babam vefat etti 3 yıl önce.geride inşatı bitmiş kat tapusu çıkma aşamasına gelmiş bir daire ve türkiye genelinde 150 şubeden oluşan bir şirketin kurucu ortaklık hisselerini bıraktı.bu hisseleri veraset ilamını devriye sokmadan annemin üzerine şirket kararı aldılar 4 ay sonra ölümden ve bizede tek kişinin üzerine toplayın diyerek noter kanalı ile şirket sermayesi görünen 1000 ytl üzerinden satış yaptırdılar.daha sonra annem ile anlaşarak yüklü bir para karşılığında hisselerin gerçek devrini aldıklarını öğrendik fakat bize 4 kardeşe hiç bir ödeme yapılmadı annemde vermedi.şirketin yıllık cirosu masraflar dahil 1,000,000 ytl ve üzeri.eve gelince annem mütahit ile görüşerek bütün evrakları babam adına olan evin tapusunu ölümden 5 ay sonra kendi üstüne yaptırmış;( evin ilk tapusu ) bizim adımıza hiç bir işlem yapılmadı.bu iki işleminde iptali ve veraset ile paylaşımı nasıl sağlayabiliriz.biz 3 kardeşin yapacağı işlemler nelerdir yoksa herşeye razımı olalım .Biraz uzun oldu özür dilerim cevaplarınızı bekliyorum.yapılan bütün işlemler babamın ölümünden vede veraset ilamının çıkmasından sonra olmuştur.
-
Sizin yapacağınız en iyi şey hemen zaman kaybetmeden bir avukattan profesyonel yardım almaktır. Veresat ilamından sonra annenize noterden vekalet verdi iseniz anneniz bu vekaletle ile anlattığınız işlemleri yaptırmıştır. Bu durumda vekaletin kötüye kullanılmasından doğan dava açmanız gerekecektir.
-
cevabınız için teşekkürler.ev tapusu için herhangi bir vekalet verilmedi.şirket hisseleri içinde vekalet yok fakat bir kişinin üstüne olsun diyerek l000 ytl kuruluş sermayesi üzerinden noter devri yapmıştık ancak esas var olan sözleşme hk.hiç bir satış bizler yapmadık yapılan devrin formalite olduğunuda bize bildirdiler.iki işleminde iptalini isteyebilirmiyiz veraset ilamına göre işlem yaptırabilirmiyiz.
Yönetim: Başlığınızı bir kez daha değiştirerek kuralları ihlal ederseniz üyeliğiniz askıya alınacaktır.
-
sayın arkadaşlar kimsenin cevap verme zorunluluğu olmadığını biliyorum.bilgisi olan arkadaşlardan yol göstermelerini rica ediyorum.eğer birşeyler yapabileceksek zaman aşımına uğramasını istemiyoruz.alabiliriz veya alamazsınız diye yol gösterecek arkadaşların yardımlarını bekliyoruz.şu anda dava açabilecek maddi duruma sahip değilim zaman aşımı varmıdır.?3_5 ay sonrada olsa açabilirmiyim........ ZAMAN aşımı konusunda bir bilgi verebilirmisiniz ...! l ü t f e n