-
Elektrik aboneliği
Ortaklık yaptığım emekli orman muhafaza memuruna ortaklık sebebiyle adıma kayıtlı hisseli arsa tapusunu teminat olarak verdim. Günü geldiğinde teminat karşılığı almış olduğum dolar karşılığı anlaştığımız parayı verip arsamı geriye almak için yanına gittim ancak dolar yükselmediği için benden tefecinin bile istemeyeceği kadar yüksek bir rakamla YTL bazında borcumu geri ödememi istedi bende kendisiyle her ne olursa olsun dolar bazında anlaşmıştık bu şekilde yüksek faizle para istemeye hakkının olmadığını söylediğimde Ankara ve kütahya'da önemli yerlerde akrabalarının olduğunu söyleyerek her şey yapabileceğini ima etti hisseli arsamı başkasına satacağını ve bundan öncede beni resmi işyerimden sürdüreceğini söyledi. kısa süre sonra sürdürdü de daha sonra elektrik aboneliğim kendi üzerime ve borcum olmamasına rağmen elektriğimi kestirdi hemen tedaşı aradım başka adresle ikametgah alıp benim aboneliğim üzerine, bir abonelikte kendi adına alarak böyle kesinti yapıldığı anlaşıldı tedaşın niye böyle usulsüzlük yaptığını sorması üzerine "ben emekli ormancıyım yaparım" cevabını verdiğini öğrendim elektriğim sayaçtan yetkililerin müdahalesiyle hemen açıldı. Tekrar şikayette bulunarak kapattırmaya yeltendi, ancak ben kat mülkiyeti olmayan ve elinde hisseli arsa tapusu olan birinin şikayeti ile benim aboneliğimin iptal edilmesinin yasal olmayacağını belirtince bize yanlış bilgi verdi denilerek kesinti yapmadan görevliler geri dönüp bir kez daha emekli ormancıyı hayal kırıklığına uğrattılar. Ancak ne olduysa yeni gelen tedaş şefiyle başladı ve sonunda ormancının yargı ile tahliye yaptıramadığını bir şef marifetiyle elektriğimi kestirerek yaptırmaya çalışmış oldu. Nasıl oluyor da benim aboneliğimi iptal edersiniz sizden davacı olurum dediğimde ben yaparım deyip yüzüme telefonu kapatma saygısızlığını gösterdi eğer dayı ile iş görme yasalsa şikayetçi olmayayım değilse benim konumumda aboneliği olduğunu bildiğim yüzlerce insan var onlara da aynı metodu uygulasınlar uygulayamıyorlarsa dayıları olduğu için mi uygulayamıyorlar. Şikayetvar.com adresinde tedaş şikayetleri ile ilgili olarak neticelenenlere baktım 100 de 1 çözüme kavuşmuş gördüm acı bir grafik yazık. Meksika aklına geliyor insanın. Evde tayinim çıkarılmasından dolayı yalnız kalan eşim ve çocuklarım bu keyfi uygulamaya kurban gittiler. bayramı elektiriksiz olarak geçirmemizin soruluları hakkında hertürlü hukuki yol neyse acil yardımlarınızı arz ediyorum saygılarımla...
Perakende satış sözleşmesinde belirtilen madde10, hizmet kalitesi ve kesintisiz hizmet sağlanması: hizmet kalitesinde belirtilen madde11, elektrik kesintilerinde belirtilen madde12 ye göz göre göre keyfi suç işlenmektedir acil çözüm için nasıl bir yol izlemeliyim acil yardımlarınızı bekliyorum saygılarımla...
-
Öncelikle bağlı bulunduğunuz yerdeki en üst kademedeki TEDAŞ a dilekçe ile şahsen başvurarak yapılan işlemlerle ilgili tesisat numaranızıda vererek acil bilgi isteyin. Eğer haklıysanız konuyu TEDAŞ ın en üst bölümünede başvurunuzu yaparak hakkınızsı arayabilirsiniz.