Düğün fotoğraflarımız fotoğrafçının tekelinde
Merhabalar,
Geçtiğimiz ayın başında bir Orduevi'nde düğün ve nikah organizasyonu düzenledik.
Düğün boyunca Orduevi ile anlaşmalı olan bir Firmanın yetkilisi, anlaşma gereği düğün boyunca hem bizim hem de bizim davetlilerimiz ile olan fotoğraflarımızı çekti.
Nikahımızdan yaklaşık 2 hafta sonra X Color isimli firma'ya gidip fotoğraflarımızı bizzat ben seçtim.
Fiyatı normal bir fotoğrafın yaklaşık 5 katı olan fotoğraflardan 226 tane bastırttım ve ücretini peşin ödedim.
Daha sonra yakınlarımızın isteği üzerine 24 adet fotograf daha sipariş ettim ve bunların da parasını peşin olarak ödedim.
Ancak halihazırda yaptırdığımız fotoğraf masrafları zaten 500 milyon'a ulaştığı için düğün günü gelen konuklarımızın ve aile dostlarımızın önemli bir kısmına istediğimiz fotoğraflarımızı bastırtıp yollama imkanımız olmadı.
Bunun üzerine pratik bir yöntem olarak yakınlarımıza iletebilmek için zaten bastırttığımız düğün fotoğraflarımızı içeren CD'nin bir kopyasını istedik. Çünkü fotoğraflar dijital bir kamera ile çekilmişti.
Ancak bu CD'nin bir kopyasını X Color'dan alamadık. Bunun yanında farklı şehirlerde olan yakınlarımızın da istedikleri fotoğrafları bastırtabilmeleri için bu fotoğrafları kendilerine bir CD'de veya internet aracılığı ile yollama imkanından yoksun olduk.
Oysa X Color'dan fotoğrafların tümünü, hatta daha fazlasını bastırtmış ve ücretini de peşin olarak ödemiştik.
Yani dijital olarak çekilen düğün fotoğraflarımız maalesef
X Color'un tekeli altına girmiştir. Kendileri, düğünümüzde
dijital olarak çektikleri fotoğraflarımızın sadece kendilerinden bastırtılması için fotoğraflarımızı içeren CD'mizin en azından bir kopyasını bize vermeke imtina etmektedirler.
Bunu, kendilerinden tüm fotoğrafları bastırtmamıza ve ücretini almış olmalarına rağmen ve hatta ordu evinen de kendi çalışma ücretlerini almış olmalarına rağmen yapmaktadırlar.
Bizim haksız bulduğumuz durum, kendi düğün fotoğraflarımızın bu firma tekeline girmiş olmasıdır.
Sizlerden ricamız, X Color'un düğün fotoğraflarımızı kanunen kendi tekeline alma hakkının olup olmadığı, bunun yanında bizim de kendilerine zaten bastırttığımız fotoğrafların CD'sinden bir adet kopya alma hakkımızın olup olmadığı konusunda bizi aydınlatmanızdır.
Bilgiler için şimdiden teşekkürler eder,
Hayırlı bayramlar ve iyi seneler dilerim.
Sertaç Sami Ulusoy