Birisi bana adalete güvenebilirsiniz desin?
Eski şirketim ben işten ayrıldıktan 15 ay sonra işim gereği imzaladığım makbuzları delil olarak göstererek asliye cezada dava açtılar.Bu kadar beklemelerinin nedeninide yüzlerce müşterinin hesabını ancak çıkarabildikleri şeklinde açıklamışlar.Aktif müşteri sayısı 35 olan bir şirket abartarak bir rakam çıkarıyor 15 ay bekliyor dava açmak için.Ve hakim ispatlamasını yada daha başka bir delil sunmasını istemiyor.İki müşterinin tahsilatını makbuzla yaptığımı ama parayı şirkete teslim etmediğimi iddia ederek dava açtılar fakat iki müşteride benim aleyhimde ifade vermemiş.Üçüncü şahısta aynı şehirde bile yaşamadığımız hiç tanımadığım biri.şAHİT(evet bu şahıs tahsilat yapmış parayı şirkete vermemiş) diye ifade vermiş.Delil derseniz hayır delili sadece bu sözler.Anlayamıyorum nası oluyorda hakkımda dava açılabiliyor ve nasıl oluyorda bu dava 3 yıldır devam ediyor?Yani ben söyledim oldu diye dava açılabilirmi?Herkesi şahit olarak kabul edebilirmi mahkeme?Yada işimin parçası olan belgeleri delildir diye sunabilirlermi?Bakınız bu delil para tahsil etmiş makbuz imzalamış bu suçlu olduğunu gösterir gibi birşey olabilirmi?Lütfen biri bana adalete güvenin desin.Tabiki beraat edersiniz desin biri.
canan