-
Evden çıktım ama...
Benim oturduğum (giriş kat) evin balkon kapılarının kapanmaması yüzünden ben defalarca ev sahibini arayarak yaptırmasını kışın geldiğini ve soğuk olduğunu belirttim birde ilde suların gunde 1 saat verılmesı yuzunden insanların ani yuklenmeleri sonucunda tuvalet ve banyodan lağımın geri basması üzerine ev sahibimi arayarak bu durumu bildirmek istedim.Fakat kendisine ulaşamadım.15 gün boyunca kokan (cünki su yok geldiği saaate ben işte oluyorum)bir ewde oturdum. Ulaştığımda kendisinin şehir dışından yeni geldiğini felan söyledi. Durumu izah ettim bana benden öncekilerde böyle bir sorun olmadığını söyledi.Bende evdeki sıkıntılar yüzünden daha fazla kalamadım ve eşyalarımı başaka bir eve aktardım. Kendisinede bu sorunlardan dolayı bir ay sonra cıkacağımı bildirdiğim noterden ihbarname cektim. Kendisi beni arayarak evi kanunsuz bir şekilde boşalttığımı belirtti.Ben kendisine 1 ay daha kira ve aydatı vereceğimi belirttim. İlk başta almak istemediği anahtarıda farklı bir yerde buluşarak kendisi benden aldı.Size sorum bundan sonra neler olabileceği ayrıca bu ewin daha aydatları ödendiği için tapu v.s. leri yok bana bilgi verirseniz cok sevinirim.
-
Ev sahibinizden karşılıklı olarak anlaştığınızı ve kira kontratınızı karşılıklı feshettiğinizi yazarak anlaşmaya dökmeniz sizin açınızdan çok daha iyi olacaktı. Evdeki şikayetleri öncelikle yazılı bildirip ev sahibinizden bu durumların düzeltilmesini talep etme hakkınız vardı. Şimdi ev sahibi kötü niyetliyse sizden dönem kiraları ve aidatları isteyebilir. sizinde çektiğiniz ihtarname sizin için bir avantaj. Yapılacak şu anda fazla bir şey yok . Evsahibinizin tavrına göre hareket edeceksiniz. Tapu olmamasının fazla bir önemi buulunmamaktadır