-
Zorla insan alıkoyma
Merhaba değerli hukukçular.Benim 2 hafta önce başımdan hiç beklemedigim bir olay geçti.Sizlerle paylaşmak ve sorularıma cevap bekliyorum.Olay bosanma davası süren cocuğu olan bir insan(ki ben o insanla devamlı irtibat icindeyim ve cok da deger veriyorum)ile benim aramda geciyor.
Ben o deger verdigim sahsı bir baskasının arabasından inerken tesadüfen görünce,O'nu kendi arabama davet ettigim halde binmemekte ısrar edince ben de elinden cekerek arabaya alıyorum(kıskandıgım için).Bu insan arabada bagırmaya,imdat cagrıları yapınca ben de arabayı durdurup onunla konusmaya basladıgım sırada etraftaki insanların şikayetiyle polis ekipleri geliyor ve ben yaka paca alınıp ifadem alınmak üzere karakola götürülüyorum.O kadın beni tanımadıgını,zorla kacırmaya calıstıgını belirterek şikayetci oldugunu beyan eden bir ifade veriyor.Ben ise tanıstıgımızı ve olayı neden yaptıgımı butun gercekleriyle ispatlayarak anlatıyorum.O ise hala beni tanımadıgını beyan eden bir ifade veriyor.Önce benden şikayetçi olmuş daha sonra şikayetinden vazgecmiş.
Sonucta ikimizi de serbest bıraktılar.Ancak bugun(olaydan 2 hafta sonra)o insana savcılıktan cagrı gelmis,bana gelmedi..O'na bir zarar gelmesini istemiyorum ama ortada benim işledigim bir suc var,O'nun ise yalan beyanı var..
Sizden istedigim degerli hukukcular,bu olayda ikimizin basina neler gelecek veya ikimizin de ceza almaması için hangi yolu izlememiz gerekir.
Tesekkür ederim.Saygılar...
-
Söz konusu suç takibi şikayete bağlı suçlardan değildir. Yani karakolda şikayetinden vazgeçmiş olsada takibe devam edilir. Ancak "O İNSAN";Cumhuriyet Savcısı huzurunda şikayetinden vazgeçerse belki takipsizlik kararı verilebilir.
TAkipsizlik kararı verilmezse şu maddeden yargılanacaksınız,
Madde 109 - (1) Bir kimseyi hukuka aykırı olarak bir yere gitmek veya bir yerde kalmak hürriyetinden yoksun bırakan kişiye, bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası verilir.
-
Tamam avukat hanım haklısınız ama onun da yalan beyanı var.Perşembe günü savcı bey çağırmış onu ve hala beni tanımadığını iddia etmiş,yine şikayetçi olmamış ama bana dediğine göre savcı bey sen haklısın onun gibi serserilerin cezasını vermelisin diyerek hesapta savcı kendisi şikayetçi yazdırmış.Sonuçta ortada bir gerçek var ve artık benden şikayetçi.Ben suçumu kabul ediyorum,verilecek cezayı hakediyorum ama o insan da yalan beyan veriyor.O'nun yaptığı suç değil mi ben ispatlarsam...Sizden ricam ben bu olaydan nasıl kurtulabilirim bana yol gösterin...Teşekkürler...Hepinizin Mübarek Kurban Bayramını kutlar yeni yılın sağlıklı,başarılı ve mutlu getirmesini dilerim...