- 

Adam kaçırma 
		benim 1 senedir çıktıgım bi kişi var ve çok iyi biri annesi babası vefatt etti 21 yaşında 19 yaşında bi kardeşi var olay şöyle oldu.sevgilimin bulundugu ortamlar hiç iyi degil yani yaşadıgı yer iyi degil.bi kaç arkadaşı vardı birinin arkadaşlarına borcu varmış.benim sevgilimide almışlar gitmişler bu kişiyi arabayla alıp bi yerden bi yere götürüolarmış napcakları belli degil.konuşcaz demişler benim sevgilime.neyse bu sıradada arkadaşları şikayet etmiş ve jandarma yakalamış buların hepsini.götürdükleri kişi ilk şikayetçiyim demiş sonrada degilim demiş.bu sefer onuda atmışlar içeri yalan söylemekten.sevgilimin önceden hiç sabıkası yok ayrıca vukuatıda yok saflıgından gitti büyük ihtimalle onların yanına arkadaş ugruna gitti yani.he bu arada kaçırdıkları idda edilen kişi dolandırıcıymış galiba şimdide bi ay sonra mahkeme var diolar.ne yapmamız lazım.bu arada itiraz dilekçesi gönderdi sevgilim bugün bu olay pazar günü oldu.sizce ceza alırmı :( alırsada ne kadar alır :( :( :( 

- 

Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma 
 TCK MADDE 109. - (1) Bir kimseyi hukuka aykırı olarak bir yere gitmek veya bir yerde kalmak hürriyetinden yoksun bırakan kişiye, bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası verilir.

(2) Kişi, fiili işlemek için veya işlediği sırada cebir, tehdit veya hile kullanırsa, iki yıldan yedi yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.

(3) Bu suçun;

a) Silâhla,

b) Birden fazla kişi tarafından birlikte,

c) Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle,

d) Kamu görevinin sağladığı nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle,

e) Üstsoy, altsoy veya eşe karşı,

f) Çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı,

İşlenmesi hâlinde, yukarıdaki fıkralara göre verilecek ceza bir kat artırılır
 Arkadaşınız Hürriyeti Tahdit suçuna iştirakten 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacaktır.

- 

peki iyi halden ve önceden sabıkası olmaması nedeniyle biraz düşermi veya bu kaçırıldıgı idda edilen kişinin şikayetini geri alması ve dolandırıcı olması etkilemezmi?   bide kalbime incek ya :(    çogu kişi mahkemeden sonra çıkar dedi.yukarda saydıgım sebeplerden dolayı...  bide bu yaptıgı kişiler gurup avukatı tutmuşlar ama benim sevgilimi almamışlar.yani avukatıda yok ayrıca başka koguşa geçmiş. napmamız lazım yada bunlar cezasını azltırmı? şartlı salıverme uygulanabilir mi ? 

- 

Bakın bu konularda artık mahkemeler kişi hürriyeti aleyhine işlenen suçlara çok özen gösteriyorlar.Eskiden sabıkası olmaması ancak cezanın ertelenmesini gerektiri, yoksa karşı tarafın dolandırıcı yada katil olması bişey değiştirmez.Delillerin tamamen toplanmadan arkadaşınızın çıkmasıda biraz zor. 

- 

mahkemesi yarına alınmış ne olcak bilmiyorum.ama bence sizin dediginiz kadar çok vermezler gibi geliyo ceza :(