Ek ders yönetmeliğindeki değişiklikler
16.12.2006 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan ek ders yönetmeliği ile ilgili kararın aşağıdaki maddesinde şöyle denilmektedir:
MADDE 19- (1)...
(2) Her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumları öğretmenlerine çeşitli mevzuatla verilen kurul ve komisyon üyeliği görevinin yarıyıl ve yaz tatillerinde de devam etmesi halinde bu görevler, yarıyıl ve yaz tatiliyle sınırlı olmak ve fiilen görev yapılmak kaydıyla ek ders görevinden sayılır ve karşılığında her gün için 3 saat ek ders ücreti ödenir.
***Maliye Bakanlığı ve Sayıştayın görüşü alınarak hazırlanan bu Karar, 1/7/2006 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer. denilmektedir.
Bu yönetmelik değişmeden önce aynı görev için 6 saat ek ders ücreti ödenmekteydi.
SORU: 2006 TEMMUZ VE AĞUSTOS AYLARINDA YUKARIDAKİ ŞEKİLDE KAYMAKAMLIK OLURU İLE GÜNLÜK ALTI EK DERS SAATİ ALMAK KOŞULUYLA GÖREVLENDİRİLDİK. VE ÜCRETLERİMİZİ ALDIK. ANCAK 16.12.2006 TARİHİNDEKİ KARARLARIN 1.7.2006 TARİHİNDEN İTİBAREN GEÇERLİ OLDUĞU BELİRTİLEREK ALMIŞ OLDUĞUMUZ BU ÜCRETLERİN HER GÜN İÇİN 3 EK DERS SAATİ ARALIK 2006 EK DERS ÜCRETİMİZDEN KESİLDİ.
BEN, GÖREVİ 6 DERS SAATİ KARŞILIĞINDA KABUL ETTİM. YAZ TATİLİMİ GÖREVDE GEÇİRDİM. ŞİMDİ BUNUN KESİLMESİ KANUNLARA, TÜZÜKLERE, HUKUKA UYGUN MU?
YANİ, KAZANILMIŞ HAK DİYE BİR ŞEY VAR MI? YAPILAN DÜZENLEMELER GEÇMİŞE DÖNÜK UYGULANABİLİR Mİ?
BU KONULARDA AYDINLATIRSANIZ MEMNUN OLURUM....