Mal paylaşımı- mal ayrılığı
1990 yılında evlendim. 2003 yılında boşanma davası açtım. yeni medeni kanun yürürlüğe girince eşimle herhangi bir mal rejimini kabuletmek için notere gitmedik.
1996 yılında bir kooperatiften ev sahibi oldum. daha tapu alınmadı. 1997 yedide bir araba almıştım onu satıp 2002 arlıkta yeni bir araba aldım. mallar benim üzerime . eşim evliliğimiz süresince hiç çalışmadı ve katkı yapmadı . boşanmada malların durumu ne olur
hb
Re: Mal paylaşımı- mal ayrılığı
Merhabalar benim de boşanmayla ilgili bir sorum olacaktı.Eşimle 2004 yılında evlendik,şiddetli geçimsizlik var aramızda her ikimizde boşanmak istiyoruz ama;düğündee benim ailem eşimin ailesinden çok çok fazla takı taktı onun ailesi çok az taktı onun ailesinin taktığı takılarla eşimin öğrenim borcu vb. bizim borçlarımızı kapattık fakat benim ailemin taktıklarıya da peşinat yapıp ev aldık ev eşimiin üstüne taksitlerini de beraber ödüyoruz ,eşim takılar benimdi ev de benim boşanmamız halinde ben o ev üzerinden bişey alamazmıyım?Alamazsam bu haksızlık değil mi?Teşekkür eder çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Mal paylaşımı- mal ayrılığı
Merhabalar ben 2004 yılında evlendim şiddeti geçimsizlik yaşıyoruz, eşim de boşanmak istiyor fakat mal paylaşımı konusunda sorun yaşıyoruz.İkimiz adında bir koperatif evimiz var bu evi düğündeki takıları peşinat yaparak 2 yıl önce aldık halen taksitlerini ödemeye devam ediyoruz fakat eşimin ailesi düğünde çok az takı taktı onun takılarıyla eşimin öğrenim kredisini ve bi miktarıyla da borçlarımızı kapattık.Sonra benim ailemin taktığı takıları peşinat yapıp ev aldık eşimin adına eşim bana o evden bir şey vermek istemiyor takıılar benimdi ev de benim bir hak idda edebilrmiyim?Aldığımız ev edinilmiş mal mı?Beni bilgilendirseniz çok sevinirim şimdidden çok teşekküler
Re: Mal paylaşımı- mal ayrılığı
Düğünde kadına takılan takılar kadına aittir.Kimin taktığının önemi yoktur.
Peşinat olarak verilen altın karşılığının ,evi satın aldığınız tarihteki değerine oranı kadarı eşinize aittir.Kalan kısmın borçlar da dahil olmak üzere yarısı size yarısı eşinize aittir.