-
Tedbir nafakası
Eşimle şu an ayrı yaşıyoruz. 9 aylık bir kızım var. ve eşim öğretmen kendisine nafaka davası açtım. İlk celsem kasım ayında oldu. ne yazıkki tedbir nafakası alamadım. ama şubat ayında tekrar ikinci celseye gireceğim. Tanık beyanları dinlemek istediler. Bende tanık olarak bir komşumu, kapıcıyı ve babamı dinleteceğimi dilekçeyle sundum. Sormak istediğim dava dilekçem 18 Eylül ve ben şubat 14 de davaya gireceğim nafaka alabilirsem bu geçen süreninde birikmiş paralarını alabilirmiyim... Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
-
Mahkemece tedbir nafakasına hükmedilir ise.., dava açma tarihiniz tedbir nafakasının başlangıç tarihi olacaktır.
-
çok teşekkür ediyorum cognis
yani hakim ne kadar nafaka bağlarsa o miktarda toplam olarak alabilirim.
şunuda sormak istiyorum.
durumum kötü ödeyemem toplu derse icra yoluyla maaşına haciz koydurabilirmiyim. Birde ben nafaka bedelimi maaşından kesinti olarak almak istiyorum. Bunu davada hakime iletsem olurmu?
-
İcra takibi yapmanız gerekecek. eşinizin maaşının 1/4 une haciz işlemi başlatmanız gerekecektir.
Bir meslektaşımızdan yardım alınız.
-
teşekkür ederim Duygu hanım.
-
Çocuğunuz da olduğu için hem kendiniz hem de çocuğunuz için tedbir nafakasına hükmedilmiş olmalı. 14 şubatta 5 aylık birikmiş bir alacağınız olacak. Maaşın en fazla 1/4'üne haciz koyabileceğiniz için uzlaşma dışında bunu bir seferde alabilmenize imkan görünmüyor.
Karşı tarafla bir uzlaşmaya gidip, protokol yaparak daha kısa sürede alacağınızı tahsil edeceğinizi düşünüyorum.
Ancak tedbir nafakasının miktarı hakim tarafından takdir edilir, siz 500 istemişsinizdir, 250 verilir. Diyelim ki 1000 lira maaşı vardır. Ancak 250 haczedebilirsiniz.