Re: İlanen tebligat hakkında
Açıklamalarınız için teşekkür ederim.
Bir borçlunun MBB dolayı ceza alması için muhakkak ödeme emrinin kişiye usulune göre tebliğ edilmesi gerekiyor anladığım kadarıyla. Yanlız ilanen yapılan tebligatlarda tebligatın borç açısından geçerli olduğu ancak MBB ile ilgili sorumluluktan kaçınılabileceğine yönelik bir bilgiye rastladım forumlarınızda. Bunu tam olarak anlayamadım. Yani ilanen tebligat yapılıp da MBB davası açıldığında kişinin ceza almaması mümkün olabiliyor mu veya genelde kararlar hangi doğrultuda çıkıyor ya da hakimin değerlendirmesine mi kalmış birşey bunu aydınlatırsanız sevinirim. Tekrar teşekkürler.
Ceza yargılaması yapan Hakimler, bazen, bu tür tebligatları usulüne uygun veya yeterli görmeyip; ceza vermekten kaçınıyorlar. Durum, bundan ibârettir.
Sayın Karakum,
İlginiz için teşekkür ederim.
Yanlız bu durumda tebligatın 35.maddeye göre yeniden yapılabildiğini duydum. Buna göre borçlunun yeni adresini bildirme zorunluluğuna uymaması nedeniyle eski adresine tebligat yapılıyormuş. İyi ama ödeme emrinin tebliğ edilmesi için kapıya yapıştırılacak olan fişin yani borçlunun oturduğu yerde şimdi başka bir kiracı oturuyor olması halinde ne yapılır? O zaman tebligat geçerli olur mu, olsa bile bunun usulune uygun olup olmadığına kim karar verir?
Teşekkürler ve iyi çalışmalar.
Bu tebligat, usule (Tebligat Kanunu'na) uygundur. Uygunluğunu denetim, yargılamayı yapan Hakimin görevidir.