-
Elektrik ve su aboneliği
İyi günler,
Ben 2005 mayıs ayında bir dükkan kiraladım ve işyeri olarak çalıştırmaya başladım. Ancak kiraladığım dükkanın elektrik ve su bağlantısı abone olunmadığı için yok, bu bağlantılar aynı zamanda binanın sahibi olan dükkansahibininin evinden çekilmiş. (Süzme elektrik sayacı ile). Geçen sene 5 senelik mukavele imzaladık. Daha 1 sene geçmeden gerekçesiz beni dükkandan çıkaracağı tehditlerini savunuyor. Beni çıkarabilir mi. Çıkaramazsa elektrik ve suyu keserse ne gibi bir önlem alabilirim. (Not: Apartmanın yapı kullanma izni yok bu yüzden dükkana elektrik ve su aboneliği alamıyor, ancak eve her ikisinide almış nasılsa.)
İlgilenenlere şimdiden teşekkürler.
-
Merhaba, sizinle aynı kaderi paylaşan biri olarak başından sonuna kadar aynı durum içinde olan bir kiracı olarak yaşadığımız tecrubeye dayanarak olanları aktarmak istedim, müsterih olun oyle çıkaracam diyip te tehditler savurmasına aldanmayın sizi 5 yıl süreyle çıkaramaz, ancak 5. ylın sonunda ya kira tespit davası açar günün şartlarına göre belirler. yada ihtiyaçtan dolayı tahliye davası açabilir,bunda da samimi olduğunu kanıtlamak şartıyla çıkarabilir. ve bu davalar çok uzun zaman sürebilir, ( iki yıldır, iki tahliye davasıyla devam etmekteyim rahat olun) buraya kadar yaşanılan bizle aynıdır. yinede son sözü işin uzmanları değerli avukatlarmıza bırakmak şartıyla söyleyeceklerim bu kadar, birde abonelikler konusunda yine sizle durumum aynı oluğundan dolayı gelişmeler hakkında sizden bilgi alabilirsem sevinirim belki bize bir ışık tutar.