-
Senedin kopyalanması
İyi geceler bir iki ay önce annemle koltuk takımı aldık amapeşin paraya senet yapmışlardı tek senet. Ama elimdeki senette ödeme günü ve no su boş. Bu senedin başka kopyaları da olabilir mi kopya kağıdı ile senet defterinde tek senet gibi çok senet yaptıklarını duymuştum . O tip bişey olabilirmi olur gibime geliyor.
Bu durumda o senetleri bize ödettirirlermi elimizdeki senetle ust uste koyunda aynı yazı olduğu anlaşılır ama yinede bir sorayım dedim bizim ne yapmamız gerekli.
Teşekkürler kolay gelsin...
-
Evrakta sahteciliğin çok çeşitli yolları vardır ama bahsettiğiniz şey hiç mümkün görünmüyor. Kaldı ki elinizde aldığınız ürünün faturası da var. Mobilyacınızda başkaca bir fatura bulunmadığına göre senedi dayandırabilecekleri bir borç ilişkisi de mevcut olamaz.
-
Elimizdeki kağıtta bono diye görünüyor ve firma veya kişi ismi de boş bırakılmış (tarihler de boş) ve elimize de fatura vermemişler sadece bir bono ve bir taksitlendirme seçenekleri olan bononun altındaki taksitlendirme seçenekleri olankağıt var. Kağıtta koltuk takımı diye yazıyor ama fatura değil. Faturasını da istemeyi düşünüyorum.Sonuç değişir mi ?
Teşekkürler
-
Nasıl bir alım yaptığınızı doğrusu anlayabilmiş değilim. Sanıyorum borcunuzu taksitler halinde ödeyeceksiniz, neden taksit adedi kadar senet düzenlemediniz?
Satıcıdan elindeki bonuyu size teslim ederek, üzerinde isimlerinizin ve firma isminin de yer aldığı ve kaç taksitte ödeyecekseniz o kadar adet -üzerinde ödemenin yapılacağı vadeleri (ayları) belirtilmek sureti ile- senet düzenlenmesini isteyin. Ve elbette faturanızı alın.