-
Onur kırıcı mesajlar
Bundan 3 sene önce bir arkadaşımla aramız bozuldu. Artık benim için hayatımda onun gibi birisi yok. Fakat, bu 3 sene zarfında bazen onur kırıcı, bazen aşalayıcı mesajlar alıyorum. Bu mesajları cevaplamıyorum bile. Bazen aradığı oluyor telefonumu açmıyorum. Fakat bu şekilde rahatsız edilmek gün geçtikte moralimi bozuyor. Sanıyorum böyle devam ederse savcılığa başvuracağım. Eğer böyle bir şeye başvurursam, beni ve o şahsı bekleyen süreçler nelerdir? Bilgilendirirseniz sevinirim.(Gerçi beni bekleyen süreçleri az çok tahmin edebiliyorum. Bu kişi uyarı alırsa yada hukuki bir işlem görürse, takibi kalktığında tekrar bana musallat olur, belki de neden böyle birşey yaptın diye can güvenliğimi bile tehlikeye düşürebilir.)
-
Sayın Agriman;
Şikayetiniz neticesinde savcılıkça soruşturma dosyası açılacak şüphelinin ifadesi alınacak, telefon kayıtları getirtilecek ve suçun işlendiğine dair yeterli şüphe oluştuğu sonucuna varılır ise şüpheli hakkında dava açılacak ve bu süreçte tekrar size davetiye gelecek ve duruşmaya katılıp şikayet ve delilerimiz sorulacak aynı şekilde şüpheliye iddianama ve duruşma günü tebliğ edilecek mahkemede ifadesi alınacak, neticede tüm deliller toplandıktan sonra şüphelinin isant edilen suçu işlediğ sabit olursa hakkında ceza tayinine gidilecek.
Bu kişinin yapmış olduğu eylerm nedeni ile ayrıca hukuk mahkemesinde de tazminat davası açma hakkınız bulunmaktadır.
Saygılarımla