-
İddet müddeti
BİR YAKINIM İÇİN BİRŞEY SORMAK İSTİYORUM.BAYAN BOŞANTIKTAN 7 AY SONRA İKİNCİ EŞİYLE EVLİLİK YAPMIŞ.İDDET MÜDDETİNİ KALDIRARAK EVLENMİŞ ZATEN. İKİNCİ EŞTEN HAMİLE ŞU ANDA. BEBEK DOĞDUKTAN SONRA
HERHANGİ BİR SORUN YAŞAMAZ DEĞİLMİ.HEM İDDETİ KALDIRARAK EVLENMİŞ, HEMDE BEBEĞE İKİNCİ EŞLE EVLENDİKTEN SONRA HAMİLE KALINMIŞ.
-
Hiç bir sorun yaşamayacaktır. Yapılması gerekneleri yapmış.
-
verdiğiniz cevap için teşekkür ederim. bir sorum daha olacak.bende aynı az önceki soruyu sorduğum yakınım gibi boşandım. ve iddet müddetini kaldırdım. belgeyi aldıktan sonra aradan 7 ay geçti.bu ay evlilik için gün almaya gidicez nişanlımla.Belge 6 ay süre ile geçerlidir diye duydum bazılarından. Yoksa bir kere belge alınması yeterlimi?tekrar almama gerek varmı Teşekkür ederim
-
iddet müddetinin amacı boşanılan eşten hamile olunmadığının yasal olarak tespitidir. İddet müddetinden önce test ile hamile olmadığınız belirlenip mahkeme kararı çıkarıldıysa iddet sona ermiştir. Yasal açıdan evlenmeye mani bir durum yoktur.
-
Sayın Tekindorr; İddet müddet erkekler için değil kadınlar için konulmuştur. Kendiniz için nasıl oldu da iddet müddetini kaldırdınız pek anlayabilmiş değilim.Saygılarımla.
-
sayın replik ben bayanım .üye olurken yanlışlıkla erkek seçeneğini işaretlemişim.En kısa zamanda düzelticem
-
iddet müddeti belgesi aldıktan sonra 7 ay geçti. 6 ay geçerlidir diyorlar yeniden evliliğe müracat için.Bu doğrumudur?Yoksa belgeyi aldıktan sonra istediğim zaman yeniden evlenebilirmiyim?
-
süre şartı yok. istediğiniz zaman evlenebilirsiniz.