Ülkemizde " Kadın, miras hakkını alabiliyor mu?" diye bir istatistik yapıldığını var sayalım: Bölgelere göre alınan sonuçların grafiği çok farklı ve orantısız; bazı bölgelerimizde "hayır" seçeneği çoğunlukta olsa ne düşünürsünüz?
Printable View
Ülkemizde " Kadın, miras hakkını alabiliyor mu?" diye bir istatistik yapıldığını var sayalım: Bölgelere göre alınan sonuçların grafiği çok farklı ve orantısız; bazı bölgelerimizde "hayır" seçeneği çoğunlukta olsa ne düşünürsünüz?
Bu anketi, daha evvel açmış olduğum "Ülkemizde kadın, haklarını ne kadar koruyabiliyor?" adlı forum konusuna eklemek istemiştim. Ancak ayrı bir konu olarak eklendi, şimdi de diğer konuyu bulamıyorum, sanırım kaldırıldı.
Konu ile anketi birlikte mi açmak gerekiyordu? Yoksa, konulara sonradan anket eklemek mümkünde ben mi bilemedim?
İkisini birleştirmek mümkün değil midir acaba?
Böyle bir karışıklığa sebep olduğum için özür diliyorum. Ayrıca bir konu olarak ikisi birlikte yayımlanırsa çok sevinirim, ilgileneceğinizi düşünerek şimdiden teşekkür ediyorum.
Saygılarımla.
Gayrimenkul sektöründe çalışıyorum. Gördüğüm kadarıyla herkez mirasının bilincinde heleki kadınlar. nerde ne ev var arsa var biliyor ve haklarını arıyorlar. bu anket doğuda yaşayan kadınlarımız için ,çünkü çoğu bölge kadınlarımız bilinçli.
Sayın asumanselin;
dikkat ederseniz anket açıklamasında "bazı bölgelerimizde" demişim zaten.
Sizin çalışıyor olduğunuz yer sadece bir yerdir, görebildiklerinizi belirtiyorsunuz ama, ya göremedikleriniz? Bir de doğu dediğimiz yer ülkemizin kaçta kaçı? Bence küçümsenecek kadar az değil.
Katılımınız için teşekkür ediyorum.
Saygılarımla.
Bu anket unutuldu gitti...
Beraber açmak istediğim fakat iki konu olarak kalmasına rağmen, nedense pek ilgi göremedi.
Bana göre; bu durum hem sevindirici hem de olumlu veya olumsuz çok az katılım olduğundan üzücü, belki de tahminimden az olduğu için bana öyle gelmiştir..
Diğer ilgili konu: https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=17289
Mirasın hibe edilmesi ile ilgili olarak sormak istediğim bir durum var.
Komşumuzun olan bir bayanın babasının arzilerinin büyük bir bölümünü erkek kardeşlerinin adına getirdiğini , ancak tam olarak detaylarını bilmediği bir şekilde tapuda hangi parselin kime ait olduğu konusunda yazılı olarak netlik olmadığını söylüyor.
Babasının vefatından sonra ise erkek kardeşlerinin adına görünmeyen bi bölüm için de bayandan ve diğer dört kız kardeşiden kültürel baskı ve utandırma yolu ile notere götürülerek feragat etmeleri isteniyor.Okuma yazma sorunu olan bu kadınlara borçlarından dolayı kredi çekmek için notere imza vermeleri gerektiği söyleniyor.Bütün kız kardeşler mirastan hiçbirşekilde yararlanamıyor.
Kadınlara miras istemenin utanc verici bir durum olarak görüldüğü ve hak verilmediği bir bölgeden söz ediyorum.
Bu durumda vefattan önce kız çocuklarından kaçırılan miras hakkı ve geri kalan mirasında vefat sonrasında erkek çocuklar ve annelerinin baskısı ile noterde feragat ettirilmesinden geri dönülüp bir takım haklar sağlanılabilir mi?
Bu kadınların hiçbiri hiçbirşekilde mirastan pay alamamış ve şu anda da hor görülmektedirler. Teşekkürler.