Selam ben suna benim sorunum şu;Eşim çalışmadığı halde nafaka alabilirmiyim? Benim durumumda iyi değil ve çalışmıyorum.Ayrıca tazminat davasıda açtım bu davayı kazanırsam eşimden değilde ailesinden icra yoluyla paramı alabilirmiyim..
Printable View
Selam ben suna benim sorunum şu;Eşim çalışmadığı halde nafaka alabilirmiyim? Benim durumumda iyi değil ve çalışmıyorum.Ayrıca tazminat davasıda açtım bu davayı kazanırsam eşimden değilde ailesinden icra yoluyla paramı alabilirmiyim..
Ne için nafaka istediğinize bağlı olarak yanıt değişir.
Ailesinden para almanız olanaksız... Kefil oldukları bir çek senet yoksa... vede reşitse...
Durumumdan dolayı hiç bir gelirim yok ve beni zor durumda bıraktı hem maddi hemde manevi olarak çok yıprattı delillerim ve şahitlerimde var
İyide Eşim diyorsunuz ? Siz evlimisiniz ? resmi nikah mı imam nikahı mı boşandınız mı çocuğunuz var mı? Öyle bir yazıyorsunuz ki anlamak için uğraşmak beyne zarar...
Eşler aileden eşdeğer sorumlu...
Eşinizin sigortalı olmasada herhangi bir yerde çalışması yani gelirinin olması sizin nafaka almanız için yeterlidir ancak bunu ispat etmek zorundasınız.
Tazminat davasından kaynaklı alacağınızı eşinizin ailesinden değil kendisinden talep edebilirsiniz ancak.
Tebligata gelince adresi doğru biliyorsanız ve muhatarlıkta kayıt varsa tebligat muhtarlığa bırakılır ve ellerine ulaşmış sayılır.